ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Uvodna konferencija o projektu ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’

Autor/ica
Objavljeno: 7 svibnja, 2019

U srijedu, 8. svibnja 2019. godine, na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru s početkom u 15 sati održat će se uvodna konferencija o projektu ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije provodi projekt ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’ kodni broj: UP.02.2.10.0001 kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.537.975,55 kuna, dok obavezni dio nacionalnog sufinanciranja iz Državnog proračuna Republike Hrvatske iznosi 271.407,54 kuna.

Razdoblje provedbe projekta je od od 22.02.2019.-22.06.2020.g.

Cilj projekta ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’ je pridonijeti umrežavanju izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata kroz povećanje njihove socijalne uključenosti i unaprjeđenje kvalitete života.

Ciljane skupine su hrvatski branitelji, hrvatski ratni vojni invalidi i članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja. Ovaj projekt ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’ sastoji se od pet elemenata.

Prvi element je ‘Pružanje usluga psihosocijalne pomoći’ koji uključuje četiri radionice kroz koje će pripadnici ciljanih skupina usvojiti nova znanja i vještine kako bi prebrodili svoje probleme.

Drugi element projekta je ‘Pružanje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti’ što obuhvaća osposobljavanje i zapošljavanje 6 gerontodomaćina/ica koje će braniteljima svakodnevno pružati usluge organizacije prehrane, pomoći u obavljanju kućanskih poslova, pomoći u održavanju osobne higijene i brige o zdravlju, psihosocijalne podrške te usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija u cilju ostvarivanja različitih prava za hrvatske branitelje.

Treći element projekta je ‘Pružanje usluga zdravstvene skrbi’ u sklopu kojeg se nabavlja kombi za prijevoz i pratnju branitelja u svrhu obavljanja liječničkih pregleda, terapija i kontrola. Zapošljava se vozač kombija i 2 njegovateljice koje pružaju usluge kroz 12 mjeseci.

Četvrti element projekta naziva se ‘Promidžba i vidljivost’ u kojima će se korisnici i javnost upoznavati s projektom i projektnim aktivnostima.

Peti element projekta je ‘Upravljanje projektom i administracija’.
Projektni tim sastoji se od predstavnika partnera u projektu: voditelja projekta i dvoje asistenata koji su odgovorni za provođenje projekta.

Projekt će podići kvalitetu života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata koji su u riziku od socijalne isključenosti, njihovim većim uključivanjem u lokalnu zajednicu širenjem i unaprjeđenjem kvalitete usluga psihosocijalne pomoći, usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti te usluga zdravstvene skrbi na području Cetinske krajine.

Partneri u projektu su Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije i Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh