ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Korona ‘zatvorila’ vrtićka i školska odjeljenja u Gali i Otoku

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2020
Ambulanta Covid

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Otok Nediljko Laco obavijestio je kako je jedan dio dječjeg vrtića ‘Žabica’ iz Otoka zatvoren zbog koronavirusa kojim je zaraženo dijete koje pohađa taj vrtić.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 27 osoba – djeca iz skupine, odgojiteljica te spremačica.

‘U petak je majka djeteta koji je polaznik te predškolske skupine znala da je oboljela od koronavirusa, a nakon toga je COVID-19 u nedjelju potvrđen i djetetu koje pohađa vrtić’, rekao je Načelnik Laco.

Kako doznajemo od ravnateljice vrtića Mare Laco, pozitivno dijete na COVID-19 od utorka, 8. rujna ne pohađa vrtić, a prema uputama epidemiološke službe osim djece iz te pedagoške skupine u samoizolaciji su odgajateljica i spremačica iz vrtića, zaključno do 22. rujna.

Zbog koronavirusa zatvoreno je i odjeljenje OŠ ‘Kamešnica’ iz Otoka. Na koronavirus pozitivna je učiteljica te škole dok je cijeli razredni odjel od 14 učenika u samoizolaciji kao i dvije učiteljice koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom učiteljicom. Kako doznajemo od ravnatelja Miroslava Jukića, samoizolacija im je propisana do 25. rujna te se nastava odvija na daljinu.

‘Učiteljica iz matematike koja se nalazi u samoizolaciji svojim učenicima predaje on line, a drugoj učiteljici je pronađena adekvatna zamjena te učenici redovito pohađaju nastavu’, rekao je Jukić.

Zatvoreno je i područno odjeljenje OŠ Ivana Mažuranića u Gali. Kako doznajemo od ravnatelja Tomislava Budimira, dvoje učenika te škole pozitivno je na koronavirus, a u izolaciji je 13 učenika i 3 učiteljice. Učenici nastavu pohađaju po modelu C, odnosno nastavu prate online, a samoizolacija im je propisana do 23. rujna.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh