extrametal

Kraj velike rukometne karijere Vesne Milanović Litre: “Vraćam se u Sinj na odmor, konačno za Gospu doma”

Autor/ica
Objavljeno: 15 kolovoza, 2020
Vesna Milanović Litre

Foto: Privatni facebook album

Ovih dana jedna velika sportska karijera stigla je do svog kraja. Riječ je o našoj proslavljenoj sinjskoj rukometašici, reprezentativki i sudionici svih najvećih natjecanja, Vesni Milanović Litre

Vesna je na svoj rukometni put krenula s 12 godina u ŽRK Sinj, a u razgovoru za Hit radio prisjetila se tih dana i svega što je slijedilo poslije, a bilo je toga zaista puno:

“Bila sam pomalo hiperaktivno dijete i htjela sam svu tu energiju negdje potrošiti, a s obzirom na to da je, čini mi se, to bio jedini kolektivni ženski sport koji se nudio, onda sam otišla do dvorane i vrlo brzo krenula s treninzima kod trenera Pavlovića.”

Veliki talent i jednako takva srčanost nisu prošli nezamijećeno pa su se počeli javljati veliki klubovi, od kojih je najbliži bio onaj splitski.

“U Split Kaltenberg sam otišla kod trenera Bralića, a tamo su me dočekale Ivanka Hrgović i Maja Zebić, cure koje su također napravile velike karijere. Tamo sam provela dvije godine i nakon toga put me odveo u Zagreb, točnije u Lokomotivu.”

Provela je Vesna i dio karijere u Koki, zatim i Podravka Vegeti gdje je igrala četiri godine, pri čemu je svake godine nastupala u Ligi prvakinja i osvojila sve moguće domaće trofeje. Sve to donijelo joj je transfer karijere i to u tada aktualnog prvaka Europe, mađarski Györ, gdje je igrala uz bok najvećim svjetskim imenima.

Sljedeća stanica bio je ljubljanski Krim, također jedna od top europskih ekipa, a kraj karijere dočekala je u još jednom mađarskom klubu, Kisvardaiju. Bila je to “točka na i” velike karijere, ali valjalo se prisjetiti i jednako velike reprezentativne karijere u kojoj je nastupala na europskim i svjetskim smotrama, s naglaskom na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine:

“Za reprezentaciju sam podatak o broju nastupa saznala tek nakon što sam odigrala svoju zadnju utakmicu. Tako da sam dobila informaciju o 112 nastupa. Previše lijepih trenutaka je bilo da bi ih sada izdvajala.”

Vesna uz rukomet nije zanemarila i fakultetske obveze tako je završila Ekonomski fakultet, a ima i drugih planova za budućnost:

“Voljela bih pronaći mjesto u struci, ali prije svega idem doma u Sinj kod svojih. Želim se malo odmoriti od svega, malo se okupati na moru, provesti vrijeme s bližnjima i onda krenuti dalje. Evo nakon ne znam ni sama koliko godina Veliku Gospu ću provesti u Sinju.”

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh