banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Kvizom za srednjoškolce uspješno završen Festival znanosti – Sinj 2018.

Autor/ica
Objavljeno: 21 listopada, 2018

Nakon pet dana popularnoznanstvenih-predavanja najboljih hrvatskih znanstvenika te njihova gostovanja u sinjskim školama gdje su postajali nastavnici na par sati, sinoć je u Alkarskim dvorima Kvizom za srednjoškolce uspješno završio deveti po redu Festival znanosti – Sinj, koji od 2010. organizira udruga Znanost i Alka.

Na kvizu je sudjelovalo 16 učenika, a na 30 pitanja kviza odgovaralo se putem sustava za kviz na pametnom telefonu putem sustava Kahoot!.

Pobjednici Kviza su:

  • Luka Bulić Bračulj, učenik 3.a razreda III. gimnazije iz Splita, nagrada 3 000 kn i brojne knjige Školske knjige
  • Ivan Mastelić, učenik 1.b razreda Gimnazije Dinka Šimunovića iz Sinja, nagrada 2 000 kn i brojne knjige Školske knjige
  • Ante Delić, učenik 2.a razreda III. gimnazije iz Splita, nagrada 1 000 kn i brojne knjige Školske knjige.

Čestitamo i ovim putem svim pobjednicima.

U skladu s razvojem Festivala prethodnih godina, na ovogodišnjem Festivalu znanosti – Sinj održano je 10 popularnoznanstvenih predavanja, 2 okrugla stola i tribine, jedno noćno promatranje neba teleskopima i predstavljanje knjige dr. sc. Nenada Raosa, 27 školskih sati naši su znanstvenici bili nastavnici, a kroz 5 radionica od po tri sta je 50 djece nakratko postalo znanstvenicima u znanstvenim radionicama iz kemije koje su se održavale u kabinetu kemije Franjevačke klasične gimnazije, a bile su otvorene za sve učenike iz Cetinske krajine, te su za to dobili vrijedne novčane i knjižne nagrade. Uza sve to, znanstvenici-gosti Festivala svako su se jutro obratili sinjskoj javnosti i putem HIT-radija.

Iznimno dobra posjećenost predavanja, zainteresiranost učenika i nastavnika za sate u školama i interes djece za svim aktivnostima Festivala pokazuju da je Festival uspio još jednom pokazati da je znanje najvrjedniji resurs i neotuđiva vrijednost kojom možemo koračati u budućnost.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh