banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

LAG Cetinska krajina ugostio LAG-ove iz različitih dijelova Hrvatske

Autor/ica
Objavljeno: 23 ožujka, 2016
lag_ck_1

Izvor: LAG Cetinska krajina

U organizaciji LAG-a ‘Cetinska krajina’ održan je trodnevni radni susret LAG-ova pod nazivom ‘Transferi znanja u svrhu poboljšanja uspješnosti izrade i implementacije Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova za razdoblje od 2014. do 2020. u okviru LEADER pristupa’, od 18. do 20. ožujka na području Cetinske krajine, na kojem je domaćin LAG ‘Cetinska krajina’ ugostio 35 članova iz 20 LAG-ova iz različitih područja Hrvatske.

Cilj radnog susreta bio je održavanje predavanja i radionica za LAG-ove s fokusom na poduzetništvo, izradu Lokalne razvojne strategije i pozicioniranje LAG-ova u kreiranju novih perspektiva ruralnog područja. Radni susret svečano su otvorili gradonačelnica Sinja, Kristina Križanac i gradonačelnik Trilja, Ivan Šipić, uz kratko predstavljanje gospodarskih posebitosti područja iz kojeg dolaze.

lag_ck_2

Na predavanjima prvog dana susreta riječ su vodili Ivan Ciprijan, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, i stručnjaci iz svijeta poduzetništva, Mladen Šimunac, Vitomir Tafra i Ivan Šušnjara. Na svojim predavanjima predstavili su važnost oslanjanja na malo, mikro i srednje poduzetništvo u planiranju održivog razvoja zajednice i značaj Lokalne razvojne strategije za naredno funkcioniranju LAG-ova do 2020. godine.

Predavanja drugog dana radnog susreta održala su se na poligonu Braniteljske zadruge ‘Patriot’, gdje su voditeljica LAG-a ‘Adrion’, Dragica Roščić, novoizabrana predsjednica Hrvatske mreže za ruralni razvoj Svjetlana Kasunić, voditelj ureda LAG-a ‘Izvor’ Matija Zamljačanec i domaćin Tomislav Klarić-Kukuz, voditelj LAG-a ‘Cetinska krajina’, prezentirali vlastita iskustva u izradi Lokalne razvojne strategije i donijeli zaključke o nužnosti poticanja lokalnog razvoja vođenog zajednicom.

lag_ck_3

Radni susret organiziran je usporedno s 11. Nacionalnim sajmom pršuta u Sinju kako bi predstavnici LAG-ova imali priliku upoznati se gastronomskom ponudom suhomesnatih proizvođača iz Hrvatske i BiH. Također, LAG-ovi su se na zajedničkom štandu predstavili posjetiteljima sajma, prezentirajući promotivne brošure i materijale. LAG ‘Cetinska krajina’ kao domaćin posjetiteljima je uz prirodne ljepote predstavio i bogatu kulturnu ponudu svojeg područja kao i njegove mogućnosti i potencijale za gospodarski napredak.

lag_ck_4
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh