BANNER FERATA

LAG Cetinska krajina uspješno se predstavio u Baškoj vodi

Autor/ica
Objavljeno: 11 kolovoza, 2014
lag_baska03

Protekolog vikenda, podno Biokova u Baškoj vodi održan je sajam pod nazivom ‘Okusi hrvatsko’, na kojem su svoje prehrambene proizvode, suvenire, rukotvorine i druge etno sadržaje predstavili izlagači iz svih krajeva Hrvatske, među kojima su bili i izlagači iz Cetinske krajine.

Smisao manifestacije je unaprjeđenje turističke sezone, te predstavljanje proizvoda iz cijele Hrvatske, koji su bili izloženi duž cijele rive, u dužini od 100-tinjak metara. Jedan od najposjećenijih prostora bio je onaj izlagača s područja cetinskog kraja, koje je okupio LAG Cetinske krajine. Domaći i strani turisti tri dana su mogli uživati u domaćem pršutu, sinjskim uštipcima, domaćem medu, kozjem i kravljem siru i drugim delicijama. Pozornost su privlačili i štandovi na kojima su bili izložene rukotvorine i suveniri cetinskog kraja.

‘Prezadovoljan sam našom prezentacijom ovdje u Baškoj vodi. Tisuće posjetitelja u ova tri dana posjetilo je naš izložbeni prostor koji je nudio zanimljive sadržaje, od pršuta s Maovica do uštipaka iz Sinja i meda iz Gale, a izložili smo i zanimljive naše rukotvorine i ostale suvenire s našeg područja. Ovo je još jedan dokaz kako samo zajedničkim udruživanjem i nastupima na raznim manifestacijama možemo uspješno prezentirati naš cetinski kraj’, kazao je stručni voditelj LAG-a Cetinske krajine Tomislav Klarić Kukuz.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh