TOMMY mel

Marko Milanović Litre na listi Domovinskog pokreta

Autor/ica
Objavljeno: 16 lipnja, 2020
marko milanovic litre

Domovinski pokret Miroslava Škore prije nekoliko dana predao je liste za parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja. Između ostalih, na listi za X. Izbornu jedinicu na 7. mjestu našlo se ime Marko Milanović Litre.

Ovaj 32-godišnjak, otac jednog djeteta, obiteljske korijene vuče iz Otoka. Iako je u Zagrebu rođen i živi cijeli život, gotovo sve praznike provodio je u Otoku i Sinju za koje je, kaže, jako vezan.

Proteklih 15 godina aktivno se bavi politikom na lokalnoj razini. Na prijedlog članova Hrvatske konzervativne stranke i stranačkih tijela predložen je na listi za X. Izbornu jedinicu. Ukoliko uđe u Sabor, borit će se za racionalizaciju i reviziju državnih službi te za male i mikro poduzetnike. Također će se zalagati za manji utjecaj države na život građana te za više osobnih, ekonomskih, političkih i državnih sloboda.

‘Iznimno sam ponosan što ću biti na listi koju predvodi naša najbolja europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić, kojoj već duže vrijeme pomažem oko njenog djelovanja u EU parlamentu. Zadnjih nekoliko godina sam lokalni asistent u Zagrebu, a prije toga sam se bavio privatnim poslom. Naime, imao sam svoju firmu prije nego sam se priključio timu Ruže Tomašić.

Kandidiranje Marka Milanović Litre u X. Izbornoj jedinici i najava kako će mu Ruža Tomašić ustupiti svoj mandat ukoliko ga osvoji izazvalo je burnu reakciju dubrovačkih konzervativaca, a bivša predsjednica Dražana Martinović Mamić i dio članova napustio je stranku.

Milanović Litre kaže kako je u ovom trenutku glupo to komentirati jer taj mandat nije osvojen niti itko može s njim raspolagati. Što se tiče sada već bivših članova dubrovačkog ogranka HKS-a, kaže kako će uvijek biti nezadovoljnih ljudi prilikom predaje lista. Ističe kako unutar stranke postoji demokratska procedura koja se mora poštovati.

‘Pretpostavljam da su neki pojedinci shvatili da neće dobiti podršku članstva HKS-a pa su unaprijed dogovorili taj izlazak. I sad portali pišu kako su Škoro i Ruža Tomašić uništili HKS, što jednostavno nije istina. To su jednostavno osobni interesi pojedinaca koji nisu ostvareni’, zaključio je Marko Milanović Litre.

ferata@ferata.hr
0997370409