mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Maturanti generacije 1984. obilježili 40 godina mature

Autor/ica
Objavljeno: 9 lipnja, 2024
maturanti

Poseban je događaj i odlična prilika da ponovno sretnete kolege koje niste dugo vidjeli, ili ih rijetko srećete, a bili ste zajedno u školi, je godišnjica mature.

Srdačnost, emocije i zagrljaji obilježili su jučerašnji susret maturanata 4.e razreda iz 1983./84. godine. Ispred Gimnazije ‘Dinka Šimunovića’ u Sinju okupili su se tadašnji maturanti, odnosno ekonomisti za financijsko računovodstvene poslove. Ovom susretu nazočilo je 16 od 32 učenika kako bi se fotografirali s svojom razrednicom Ivankom Podrug.

Bilo je to emotivno prisjećanje na dane kada su prije 40 godina završili srednju školu i okrenuli novu stranicu života. Nastavak ovog ugodnog druženja nastavljen je u restoranu Dubrovnik. Naravno tema nije nedostajalo, od onih životnih, poslovnih, do radosti i lijepih sjećanja, prepričavanja anegdota koje su ih pratile u školovanju. Generacija je to vrlo uspješnih učenika, a mnogi su poslije krenuli  na razne studije stječući visoko obrazovanje.

Iako im je u srednjoškolskoj  svjedodžbi upisano zvanje ekonomista osposobljenih za financijsko računovodstvene poslove, njihov daljnji životni i poslovni put vodio ih je do uspješnih poduzetnika, vatrogasaca, prosvjetnih i drugih djelatnika. Iz ove generacije maturanata mnogi su dali svoj doprinos u obrani Domovine na razne načine.

Lijepa priča i druženje završilo je međusobnim obećanjem kako neće čekati okrugle obljetnice da se okupe, nego po mogućnosti već u idućoj ili u nadolazećim godinama. Isto tako s željom da odaziv na ovakve događaje bude što veći.

e

ferata@ferata.hr
0997370409