BANNER FERATA

Međužupanijski nogometni savez traži zaključivanje prvenstava, Junak i OSK u dobitnoj kombinaciji

Autor/ica
Objavljeno: 3 svibnja, 2020

Jučer je na 6. sjednici Međužupanijskog odbora HNS NS Split donesen niz prijedloga koji su upućeni središnjem tijelu HNS-a vezano uz rasplet prvenstva Treće HNL jug, kao i nižih liga. Zanimljivost je time veća jer su i Junak i OSK vodeći u svojim ligama…

Prijedlog dalmatinskih županijskih središta je da se Treća HNL-jug i županijske lige prekidaju za ovu sezonu i da se redoslijed na tablici proglasi konačnim. Isto tako, donesen je zaključak po kojem nitko iz spomenutih liga ne bi ispadao pa bi sukladno tom prijedlogu Treća HNL-jug brojala do maksimalno 18 klubova, dakle dva više nego do sada.

Nadalje, predlaže se da trenutno prvoplasirani klubovi odigraju kvalifikacije za ulazak u viši rang. Jasno, u slučaju Junaka preduvjet ovom je da budu više od dva kluba (od pet mogućih) koji dobiju drugoligašku licencu, a ukoliko budu dva ili jedan, onda ti klubovi direktno ulaze u viši rang. Jednak model primijenio bi se i za županijske lige.

Da zaključimo, Junak i OSK su jedini koji prema ovom donesenom zaključku, barem što se dalmatinske regije tiče, mogu sudjelovati u tim kvalifikacijama i nema govora o tome da bi igrali bilo kakve dodatne pretkvalifikacije s drugoplasiranim klubovima u svojim ligama.

U dijelu medija ova se vijest krivo protumačila, jer se stekao dojam kako je ovo konačna odluka HNS-a što se tiče samog trećeligaškog natjecanja. Naime, ovo je odluka Međužupanijskog odbora i tek usvojen prijedlog koji je išao prema izvršnim tijelima HNS-a. Za sada nije poznato ni hoće li se trenutno vodeći u prvenstvima proglasiti prvacima.

Konačna odluka HNS-a o svim prijedlozima trebala bi biti poznata u utorak kada će Izvršni odbor HNS-a zasjedati.

O terminima eventualnih kvalifikacijskih utakmica nije bilo riječi, ali prema nekim izvorima izvjesno da to bude uoči početka nove sezone, dakle ne prije kolovoza.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh