semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Miljenko Marić jedan od predavača na susretu ‘Majka – nositeljica života’

Autor/ica
Objavljeno: 10 veljače, 2018
miljenko_maric

U tjednu obitelji i u godini posvećenoj majkama, u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu u ponedjeljak, 5. veljače održan susret na temu ‘Majka – nositeljica života’. Na poziv Hrvatskog katoličkog liječničkog društva predavanje je, uz fra Petra Lubinu, održao i predsjednik Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja Miljenko Marić, prof.

Između ostaloga, Marić je istaknuo kako životna iskustva muškarcima daju za pravo da o majčinstvu govore kao velikom daru, sa zahvalnošću, najprije za vlastiti život, za živote braće i sestara, kao i za živote vlastite djece.

Podsjetio je da hrvatski demografi upozoravaju na problem smanjivanja broja hrvatskog stanovništva, sve veće starenje, brojnije umiranje nego rađanje i sve obilnije iseljavanje koji su posebno izraženi u posljednjih 20-tak godina.

Najnoviji podaci DZS-a za 2016. godinu kazuju da je bilo živorođeno 37.537 djece, umrlo su 51.542 osobe, a prirodni prirast je negativan i iznosi -14.005 osoba. Prema DZS-u u 2016. godini odselilo se 36.436 stanovnika, migracijski saldo je -22.451 osoba. Iz tih podataka vidljivo je kako je Hrvatska 2016. godine zbog depopulacije izgubila 36.456 stanovnika.

Više podataka koje je na susretu ‘Majka – nositeljica života’ prerdstavio Miljenko Marić možete pogledati OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh