Miro Bulj: Dok sam ja gradonačelnik, Mate Jujnović ovo više neće raditi!

Autor/ica
Objavljeno: 15 srpnja, 2021
gradonacelnik bulj

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja otvoreno je pitanje problema u prijevozničkoj tvrtki Promet Sinj.

Vijećnica Mosta Gabrijela Putnik Vučković u okviru aktualnog sata podsjetila je na česte probleme ove prijevozničke tvrtke koju koristi 99 posto sinjskih srednjoškolaca i studenata koji se obrazuju u Splitu. Istaknula je kako prijevoznik ne osigurava dovoljan broj autobusnih linija u udarnim terminima, svako malo događa se požar na autobusima ili drugi kvarovi, a nedavno je čak autobusu u vožnji otpao kotač. Upitala je gradonačelnika Mira Bulja kako planira osigurati sigurnost naših sugrađana koji koriste usluge Prometa.

U svom odgovoru gradonačelnik Bulj je kazao kako nam Promet zadaje probleme još od 2006. godine, kada nisu ispunili preuzete obaveze. Naglasio je kako su otuđili kolodvor, nisu izvršili dokapitalizaciju tvrtke i danas se vlasnik Prometa Mate Jujnović ruga s građanima Sinja, a to su mu dozvolile nadležne službe, Ministarstvo i Županija koji im pogoduju. Bulj je dodao kako je prije nekoliko dana u Sinju bio glavni inspektor za promet, zatražio je da mu Grad Sinj pronađe prostor koji će on plaćati, kako bi ovdje bio Inspektorat, jer je zatražio od Ministarstva prometa da se provede inspekcija nad autobusima starijim od 20 godina.

‘Svakodnevno me brojni roditelji zovu i kažu kako im je teže od ičega poslati dijete u školu jer ne znaju hoće li se vratiti kući. Pa mjesečno znaju po 4 autobusa gorjeti, kola im otpadaju… samo su prisebnošću vozača i brzom reakcijom ta djeca spašena. I sada taj koji sebe naziva gazdom i koji je to otuđio, uz pomoć gradskih vlasti, govori da su vozači krivi. Možemo reći da zakonski jesu, ali što će taj čovjek koji prima tu plaću? Ako ne uđe u autobus neće primiti plaću’, kazao je Bulj.

Bulj je poručio kako Mate Jujnović ovo više neće raditi građanima Sinja.

‘Ja mu to kao gradonačelnik poručujem. Mate Jujnović je dosta unazadio i uništio ovaj grad, kao i oni koji su mu pogodovali, kako kroz Gradsku upravu tako i kroz državne i županijske inspekcije, to mu Miro Bulj dok je gradonačelnik više neće dozvoliti. Ima onih koji će voziti u skladu sa zakonom i sigurnosti u prometu, za zaštitu naše djece i drugih putnika’, poručio je gradonačelnik Bulj.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh