semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Miro Bulj: Novac za udžbenike moraju dobiti svi učenici!

Autor/ica
Objavljeno: 28 kolovoza, 2017
miro_bulj

Predsjednik Kluba vijećnika Mosta NL u Gradskom vijeću Grada Sinja Miro Bulj odgovorio je na priopćenje gradonačelnice Kristine Križanac. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Jedini cilj Amandmana Kluba vijećnika Mosta NL u Gradskom vijeću Sinja, koji je u cijelosti prihvaćen od strane gradonačelnice Križanac i koji je sastavni dio Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu, bilo je osiguranje novčanih sredstava za besplatne udžbenike svim učenicima sinjskih osnovnih škola.

Stoga nam je prijedlog za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj će taj cilj konačno i neprijeporno biti potvrđen – prihvatljiv.

Argumente koje je u svom priopćenju iznijela gradonačelnica Križanac nećemo posebno komentirati, tek ćemo iznijeti žaljenje što nam ih nije iznijela i prilikom prihvaćanja Amandmana Mosta NL na Gradskom vijeću, jer bismo ih i tada prihvatili s jednim, jedinim ciljem – besplatni udžbenici za sve sinjske osnovnoškolce!

Ovo smatramo konačnim rješenjem kojime će 1994 učenika sinjskih osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike – bez dodatnih uvjeta poput prilaganja računa i slično.

U nadi da će izvanredna sjednica Gradskoga vijeća biti sazvana u najkraćem mogućem roku, izražavamo zadovoljstvo što će Sinj biti Grad koji će svim svojim osnovnoškolcima osigurati besplatne udžbenike i da će podjela novca roditeljima početi što prije.

Predsjednik Kluba vijećnika Mosta NL u Gradskom vijeću Grada Sinja
Miro Bulj

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh