Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Miro Bulj: Ostajem pri onom što sam rekao!

Autor/ica
Objavljeno: 23 svibnja, 2023

Foto: Petar Malbaša

Gostujući danas u programu Hit radija gradonačelnik Sinja Miro Bulj ponovio je kako će, u slučaju da se u nastavku Izvanredne sjednice, koji je najavljen za sutra u 17 sati, ne izglasaju Prostorni plan uređenja i Generalni urbanistički plan grada Sinja, raspisati izvanredne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Bulj je kazao kako je bilo puno opstrukcija kako bi se oteglo donošenje GUP-a i PPU-a grada Sinja te da je očekivao da će na sinoćnjoj sjednici napokon biti prihvaćeni.

‘To je opstrukcija HDZ-a i SDP-a, na štetu naših mladih sugrađana koji namjeravaju i žele ostati u Sinju, ali i poduzetnika koji namjeravaju graditi svoje objekte u Sinju. Oko 150 mladih čeka da im se zemljište iz poljoprivrednog prenamijeni u građevinsko kako bi mogli njime raspolagati, a u gradsku upravu stiglo još dodatnih 100 zahtjeva, koji će se tek trebati rješavati. Meni je bilo vrlo bitno da to stavimo na Gradsko vijeće. Kada smo na Gradskom vijeću posljednji put raspravljali o izmjenama PPU-a svi su bili suglasni i nitko nije dao nikakve primjedbe, osim mene’, kazao je između ostaloga Bulj.

U emisiji su emitirane i izjave predsjednika GO SDP-a Sinj Nikole Vučkovića i GO HDZ-a Sinj Igora Vidaline, kao i anketa koju smo snimili jutros na ulicama Sinja. Osim toga gradonačelnik je odgovarao i na pitanja slušatelja.

Na kraju emisije Bulj je pozvao sve političke opcije u Gradskom vijeću Grada Sinja da podrže PPU i GUP.

Emisiju možete poslušati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409