tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Miro Bulj pozvao gradonačelnike i načelnike da pruže otpor HAKOM-u

Autor/ica
Objavljeno: 11 svibnja, 2022

Gradonačelnik Grada Sinja, Miro Bulj u Saboru je danas pozvao saborske zastupnike, gradonačelnike i načelnike gradova i općina da pruže žestok otpor HAKOM – u koji je uputio u javno savjetovanje Odluku da jedinice lokalne samouprave izgube 150 milijuna kuna na pravo puta.

‘Tu se pogoduje HT-u i to nije novost. U Republici Hrvatskoj je Deutsche Telekom, kroz privatizaciju preko pustih Mudrinića i SDP-a, došao do vlasništva i naše infrastrukture. Ovo što se radi u krizi, kada pričamo o energetskom siromaštvu, kada je kaos u državi, a HAKOM oprašta ili smanjuje cijenu Hrvatskom telekomu koji je najmanje hrvatski, a koji ima najveću dobit u EU od čak 42 %, a istovremeno je jedini i najveći monopolist koji je uzeo cijelu infrastrukturu i to je strašno’, – poručio je Bulj.

Naime, rentu s 8 kuna po metru koju su teleoperateri dobivali ranije, smanjuju na 2,40 kuna – istaknuo je Bulj i pozvao sve da dignu glas protiv ‘brace’ Obuljena:

‘Da li i seka tu djeluje ne znam, ali znam tko djeluje na ovu Vladu. To je dinastija Mišetić koja je naš telekomunikacijski sustav dalje transferirala njemačkim ulagačima. 150 milijuna kuna! Znate li koliko vrtića možemo napraviti za 150 milijuna kuna!?’

Poručio je Bulj i napomenuo da će takvom odlukom Grad Sinj izgubiti 250 tisuća kuna, Grad Split 2 milijuna kuna, a Zagreb 10 puta toliko. Istaknuo je da sva ta dobit ide HT-u.

‘Dobit HT-a je u 2021. godini povećana za 5 posto, tako da se HT bliži milijardu kuna dobiti, ali naš novac ne investira u Hrvatsku nego u Crnu Goru. U državi odakle dolaze to ne rade nego samo u našoj zemlji jer im je to dozvolio zakonodavac. Jedino se u Hrvatskoj postavljaju bazne stanice i antenski stupovi bez građevinske dozvole gdje im god padne na pamet – kulturna dobra, bolnice, itd. Najveća dobit je dobit teleoperatera – čak 20 posto. Ovo nije vraćanje u kameno doba. Neka se teleoperateri ponašaju kao u svojim matičnim državama. Sad kad smo na rubu gladi, na izdisaju, kad se Orban ruga s nama, kada istječe Zakon o zabrani prodaje poljoprivrednog zemljišta, a Orban je zabranio kupnju svoga, a u Hrvatskoj kupuje, baš danas pogodujemo teleoperaterima’, istaknuo je Miro Bulj.

Među ostalim, istaknuo je da je dao prijedlog Zakona prije tri godine, kao i Zakon o elektroničkim komunikacijama, a da je Vlada već treći put odbila uz obrazloženje kako navodno teleoperateri nemaju toliku dobit.

‘HT, Deutsche Telekom nema veze s hrvatskom osim s dinastijom Mišetić koja ima najveći utjecaj na Vladu Andreja Plenkovića. Ovo je više nego sramotno! I, onda se pozivamo kako štitimo nacionalne interese. Štitimo tako da dobit odlazi u strane ruke. Pitam Vas, je li to mjera?! Štitimo interese jedinoj tvrtki koja ima apsolutnu dobit pa čak i u koroni. Pa to su vam sponzori’, komentirao je Bulj i istaknuo kako se događa divljaštvo jer jedino u Hrvatskoj ne treba građevinska dozvola.

‘Tezgarite sa stranim teleoperaterima, uzimate novac za dječje vrtiće u mojoj Zagori za puteve, zašto to radite?’ – upitao je Bulj.

‘Ovo pravilnikom radi ‘braco’ Obuljen preko obitelji Mišetić koji imaju najveći utjecaj na Andreja Plenkovića, to godinama govorim, a danas i javno ponavljam da se ponaša kao Super hik, kada narod gladuje – on najvećem dobitašu daje poticaje i potpore, a oduzima novac siromašnim jedinicama lokalne samouprave. To je pljačka nad pljačkama!’, zaključio je Bulj svoj govor u Saboru RH.

Izlaganje Mira Bulja pogledajte OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh