Miro Bulj proziva vlasti: ‘Pogodujete švercerskim lobijima!’

Autor/ica
Objavljeno: 25 ožujka, 2014
miro1

Nakon što je u gradskoj vijećnici održan sastanak iz kojega se može naslutiti kako Hrvatske vode zbog nedostatka sredstava u financiranje održavanja sustava navodnjavanja Sinjskog polja namjeravaju uključiti lokalnu samoupravu, a možda i same poljoprivrednike, oglasio se gradski vijećnik Miro Bulj.

U otvorenom pismu koje je uputio ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini, županu Zlatku Ževrnji i predstavnicima Hrvatskih voda, Miro Bulj navodi da je žalosno da su kanali izgrađeni 50-ih godina prošlog stoljeća danas postali veliki problem.

‘Zbog neodržavanja kanala, suša svake godine uništi usjeve, pa je najveći dio našeg polja zarastao u korov. Potpora nadležnih je neadekvatna, a poljoprivrednika je sve manje,’ navodi Miro Bulj.

Bulj proziva predstavnike Županije splitsko-dalmatinske, Hrvatskih voda i Grada Sinja da umjesto adekvatne pomoći, samo organiziraju sastanke i papagajski ponavljaju ista pitanja ne dajući na njih nikakve odgovore.

‘Ovakvim ponašanjem i nečinjenjem pogoduje se interesnim i švercerskim lobijima kojima je jedini cilj omogućiti strancima da jeftino kupe naše vode i plodnu nezagađenu zemlju, na kojoj će naša djeca biti jeftina radna snaga ili robovi,’ naglašava Miro Bulj.

Na kraju svog otvorenog pisma, gradski vijećnik Miro Bulj zaključuje:

‘Gospodo, s problemom navodnjavanja Sinjskog polja odavno ste upoznati. Dali ste puno obećanja, a niste uradili ništa. Građani su vam dali povjerenje i vaša je obveza hitno rješavanje ovog problema!’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh