tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Momčilo Balajić novi predsjednik HSU-a Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 8 svibnja, 2022
momo balajic

U  Sinju je u Alkarskim dvorima jučer održana Izborna skupština Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Sinja.
Za predsjednika je izabran Momčilo Balajić iz Karakašice, umirovljenik i dugogodišnji djelatnik Suda u Sinju. Pored predsjednika, članovi Skupštine izabrali su na dužnost potpredsjednika stranke Zlatka Maleša i Ankicu Runje. Pored njih u vodstvo Gradskog odbora izabrani su još Miroslav Mandac, Ante Vučemilo, Mirjana Vučković i Predrag Barać. Nadzorni odbor činit će pet članova: Petar Perajica, Mladenka Marković Ćoso, Jozo Kalinić, Bosiljka Mandac i Milka Knežević. Prije početka izbora vodstva stranke, okupljene je u svom pozdravnom govoru u ime predsjednika HSU Veselka Gabričevića pozdravio čelnik županijskog HSU Branko Jakovljević. Izvješće o proteklim aktivnostima stranke umirovljenika u Sinju podnio je Miroslav Mandac.

Gostujući u programu Hit radija, novi čelnik sinjske organizacije HSU istaknuo je važnost puno bolje organiziranosti stranke na lokalnoj razini:

‘U prvom redu zahvalio bih se članovima stranke, a bilo ih je uistinu dosta na Skupštini, koji su mi ukazali povjerenje. To je čast, ali i velika obveza. Moramo svatko ponaosob dati svoj doprinos kako bi funkcioniranje stranke bilo onako kako želimo, a posebno mi koji smo dobili povjerenja i mandat da vodimo gradsku organizaciju HSU’, istaknuo je Balajić,  dodajući kako je pred njima kao vodstvu stranke izazovno vrijeme:

‘Iza nas su lokalni izbori, a mi svojim programom i planiranim aktivnostima počinjemo naše pripreme za izbore koji slijede za tri godine. Pripremit ćemo se i za izbore unutar mjesnih odbora. Glas umirovljenika se mora čuti, moramo i hoćemo biti ti koji će sudjelovati u rješavanju brojnih problema i potreba koji su evidentni  posebno kod umirovljeničke populacije, i tu uglavnom kada je egzistencija u pitanju,’ naglasio je Balajić,dodajući kako je on svjestan da generalno rješavanje pitanja statusa umirovljenika u hrvatskom društvu rješava se na višim razinama.’

‘Svjesni smo da se na lokalnoj razini ne može riješiti pitanje mirovina i drugih pitanja za umirovljenike, to se rješava na nacionalnoj razini. Međutim, mi možemo i želimo na ovoj našoj lokalnoj razini kroz razne aktivnosti dati svoj doprinos u rješavanju određenih umirovljeničkih potreba i ne samo njima nego i ostalim sugrađanima. Jednostavno, želimo svojim dosadašnjim radnim iskustvom, našim angažmanom dati jednu dodanu vrijednost cjelokupnom razvoju naše lokalne sredine. Bit će tu raznih aktivnosti s kojima ćemo se aktivno uključiti u politički i društveni život našeg grada. Moram istaknuti kako u svim našim aktivnostima od lokalne, preko županijske do nacionalne razine imamo sposobne, vrijedne i marljive članove. Tu nam svakako pomaže i činjenica što je na nacionalnom čelu stranke naš Cetinjanin, Triljanin, brigadni general u miru Veselko Gabričević’, kazao je između ostalog novi predsjednik HSU-Sinj Momčilo Balajić pozivajući sve ljude dobre volje,i ne samo umirovljeničku popuplaciju, da im se pridruže u radu stranke.

Sve informacije o mogućnostima pristupanja HSU Sinj kao i ostalim informacijama mogu se dobiti na broj  098 712 685.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh