HEP Hrvatska

Mons. Ante Jozić proslavio 30. obljetnicu svećeničkog ređenja

Autor/ica
Objavljeno: 5 kolovoza, 2022
Jozic

Na blagdan blaž. Augustina Kažotića, u srijedu 3. kolovoza 2022., u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Mravincima, mons. Ante Jozić, apostolski nuncij u Bjelorusiji je sa svojim kolegama proslavio 30. obljetnicu misništva.

Mons. Ante je predvodio svetu misu i propovijedao. U koncelebraciji su bili njegove kolege: don Mirko Bitunjac, župnik župe Mravince i župe Kučine, mr. sc. don Šimun Doljanin, bolnički kapelan, izv. prof. dr. sc. don Josip Dukić, profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu, prof. dr. sc. Josip Mužić, profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu i prof. dr. sc. Tonči Matulić, profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Zbog obveza na susret nije stigao don Zrinko Brković, voditelj Hrvatske katoličke misije u Dortmundu.

Jozic

U propovijedi, mons. Ante se osvrnuo na stanje u svijetu i izazove koji prate društvo i Crkvu. Zahvalio je Bogu i svima koji su mu iskazali blizinu nakon teškog stradanja u prometnoj nesreći. Nakon euharistijskog slavlja, slavljenici su se u molitvi prisjetili preminulih roditelja, odgojitelja, ali i onih koji su ih pratili i sada prate kroz život.

Druženje je nastavljeno u obližnjem Solinu u kojem je državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, 16. rujna 2020. u župnoj crkvi Svete Obitelji, mons. Antu zaredio za biskupa.

U ugodnom druženju slavljenicima su se pridružili župnik Solina, don Ante Čotić i njegov kapelan, don Roko Kaštelan.

Jozic

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh