miro bulj
hdz banner
sdp

Most: ‘Tajnovita’ sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 25 veljače, 2021
mostovci sinj

Vijećnici Mosta u sinjskom Gradskom vijeću Miro Bulj, Petar Župić i Frano Boko uputili su priopćenje za javnost u kojem se osvrću na današnju sjednicu Gradskog vijeća koja se održava elektronskim putem.

‘Danas se elektronskim putem održava sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja bez mogućnosti postavljanja vijećničkih pitanja.

Nama, izabranim vijećnicima MOST-a nije jasno zbog čega je teško organizirati sjednicu uživo uz poštivanje epidemioloških mjera jer je to uobičajena praksa svih gradova u okruženju. Prisjetimo se kako su se sjednice i u težim epidemiološkim okolnostima održavale u Alkarskim dvorima.

Podsjetit ćemo kako je 22. veljače bio dan kada je Cetinska krajina bila bez novooboljelih osoba, jučer ih je bilo 7 pa se s razlogom pitamo koji su stvarni razlozi ‘tajnovite’ sjednice u Sinju, stoga tražimo objašnjenje zbog čega vijećnicima nije dozvoljeno postavljati pitanja te zbog čega ih se spriječava u obavljanju onoga zbog čega su izabrani od naroda.

Želimo vjerovati kako su čelni ljudi u Gradu Sinju dovoljno informatički pismeni da znaju kako se sjednica mogla organizirati i putem trenutno dostupnih i besplatnih platformi kako bi se vijećnicima omogućio normalan rad, a ako ne znaju neka nam oproste što smo ih precijenili.

Sramotna je odluka da se sjednica na kojoj se donose važne odluke za naše građane odvija na ovakav način. Pitamo se jesmo li možda propustili informaciju Stožera civilne zaštite po kojoj se virus počeo  prenositi i virtualno.

Kako bi razjasnili ovu spornu sjednicu pitamo gradonačelničinog imenovanog načelnika civilne zaštite Grada Sinja Igora Vidalinu održavaju li se sjednice bez nazočnosti vijećnika i je li se virus počeo prenositi i online pa ga mi, sinjski vijećnici, trebamo zaustaviti na pola puta?

Gospodo, imajte bar malo obraza i na kraju svojih katastrofalno loše odrađenih mandata prestanite se rugati s vijećnicima i građanima Sinja, spustite glave do poda, ispričajte se narodu Sinja i prihvatite da niste dorasli upravljati ovim Gradom ni u normalnim, a ne u izvanrednim okolnosti kakve su nastupile. Vodili ste do sada, a više NEĆETE.’

Vijećnici MOST-a:

Miro Bulj

Petar Župić

Frano Boko

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh