mel

Muzej Cetinske krajine obilježava Međunarodni dan muzeja

Autor/ica
Objavljeno: 18 svibnja, 2016
PLAKAT DANA MUZEJA

U Muzeju Cetinske krajine – Sinj od 18. travnja do 18. svibnja 2016. godine provodile su se edukativne radionice u okviru redovitih muzejsko-edukativnih aktivnosti pod nazivom Klikni i podijeli – kulturni krajolik moga zavičaja.

Kroz muzejski program u kojem su se održavala tematska predavanja i video prezentacije muzejskih kustosa organizirane su i kreativne radionice u kojima su za učenike priređeni radni zadaci prema temama i sadržajima iz predočenih prezentacija. Djeca su mogla više saznati o kulturnom krajoliku Cetinske krajine počevši od najznačajnijih prapovijesnih, antičkih i srednjovjekovnih nalazišta. Također su priređena i predavanja o tradicijskoj kamenoj gradnji. Cilj je kreativnih radionica da djeca kroz učenje i stvaranje razvijaju osjećaj pripadnosti svom zavičaju i spoznaju sve povijesne i kulturne vrednote.

U ovogodišnjem programu sudjelovalo je oko 550 učenika. Na radionicama su sudjelovali djeca i mladi iz Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači – Područno odjeljenje Sinj, učenici osnovnih škola u Sinju (OŠ fra Pavla Vučkovića, OŠ Ivana Lovrića i OŠ Marka Marulića), Osnovna škola Ivana Mažuranića Obrovac Sinjski, Osnovna škola Dinka Šimunovića u Hrvacama i područne škole u Potravlju i Biteliću te Osnovna škola Kamešnica u Otoku i područna škola u Udovičićima.

Završna svečanost povodom Međunarodnog dana muzeja održava se danas, 18. svibnja u Muzeju Cetinske krajine, od 8 do 16 sati. Tom prigodom bit će otvorena izložba likovnih radova učenika u okviru edukativnog programa, izložba likovnih radova na temu zavičajnog kulturnog krajolika korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći, Područno odjeljenje Sinj – redovitih sudionika muzejskih radionica, te će biti dodijeljene nagrade za najbolje radove povodom završetka ovogodišnje edukativne akcije.

Organizator aktivnosti je Muzej Cetinske krajine Sinj.

plakat_edukativne_radionice

ferata@ferata.hr
0997370409