fruhwald

Muzej triljskog kraja: Javno predavanje Kako su se Rimljani opskrbljivali vodom?

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujna, 2021
Pozivnica

U četvrtak 16. rujna 2021. godine u 11 sati će Domagoj Bužanić, mag. archeo. s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u lapidariju Muzeja triljskog kraja održati javno predavanje naziva Kako su se Rimljani opskrbljivali vodom?.

Predavanje će se održati u sklopu 5. ciklusa javnih predavanja projekta Hrvatske zaklade za znanost IP-2018-01-4934 ‘Razumijevanje rimskih granica: primjer istočnog Jadrana’ (AdriaRom).

Vodovodni kanali na visokim lukovima, kakve su gradili stari Rimljani, i danas privlače pažnju javnosti i mnogih istraživača, no često su tek dio većih sustava koji su vodili od izvora do imanja i gradova. Kao i danas, cijeli je niz ljudi, tehnologija i objekata bio potreban kako bi se ti vodovodi izgradili, koristili i održavali. Njihove ostatke možemo naći i na hrvatskom Jadranu. U predavanju ‘Kako su se Rimljani opskrbljivali vodom?’ saznat ćemo što o toj temi može reći arheologija.

Organizator poziva sve zainteresirane da se pridruže javnom predavanju te ih moli da se pridržavaju popisanih epidemioloških mjera.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh