tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Najava pojačanih aktivnosti u prometu

Autor/ica
Objavljeno: 13 svibnja, 2022
policija kontrola brzine

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će i tijekom ovog vikenda nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa.

Aktivnosti policije će biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, činjenjem kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. ‘recidivista’.

‘Obzirom na intenzivniji promet motocikala i mopeda apeliramo na vozače koji njima upravljaju da poštuju ograničenja brzine, odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku i da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu, koja je korisna posebice prilikom sudjelovanja u prometnim nesrećama i ublažavanja posljedica u istima (motociklističke jakne, hlače, kombinezone, rukavice, čizme, štitnike i dr.), da prilikom vožnje u skupinama voze jedan iza drugog, držeći dovoljnu udaljenost od ostalih motociklista i svih drugih vozila, uvijek vodeći računa o vlastitoj i sigurnosti ostalih sudionika u prometu’, ističu iz PU SD.

Iz policije ističu da grubo kršenje prometnih propisa vozača motocikala/mopeda, ali i neopreznost drugih vozača u odnosu na motocikliste, iste dovodi u  izravnu pogibelj.

‘Skrećemo pozornost vozačima osobnih i drugih kategorija vozila da vode računa o motociklistima kao jednoj od najugroženijih kategorija sudionika u prometu i da ih svojim neodgovornim ponašanjem u prometu ne ugrožavaju. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge’, dodaju iz PU SD.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh