BANNER FERATA

Najava sezone NK Hrvace: Nova momčad, novi trener, ambicije iste

Autor/ica
Objavljeno: 24 kolovoza, 2018
NK Hrvace

Momčad Hrvaca u vremenu između dvije sezone poprimila je neke sasvim nove konture. Tako je u taboru Crnih osvanuo novi trener, ali i jako puno novih igrača koje odmah na startu očekuje težak ispit…

Hrvace su posljednjih godina u skupini klubova koji su se redovito nalazili u vrhu poretka, a želju da tako bude i dalje istaknuli su iz kluba i pred početak ove sezone u koju, pak, ulaze u bitno izmijenjenom sastavu.

Nedugo nakon završetka protekle sezone klub se rastao s trenerom Ivanom Medvidom, a na njegovo mjesto stigao je 34-godišnji Ante Milić, inače i bivši igrač Hrvaca. S novim trenerom došlo je i podosta novih igrača tako da se može reći kako su ovo jedne sasvim nove i nepoznate Hrvace koje s onim prošlogodišnjima baš i nemaju neke poveznice. Barem ne u ovom igračko-trenerskom smislu.

Svoje viđenje sezone u telefonskom razgovoru dao nam je i novi trener, Ante Milić, istaknuvši pritom želju da se njegova momčad bori za sam vrh:

“Otegotna je okolnost što imamo jako puno novih igrača. Ako vam kažem da su mi samo trojica ostala od prošle sezone i da su ostalo sve novi igrači, onda je to govori za sebe. Ovih 40-ak dana priprema je u takvoj situaciji i realno malo, ali zadovoljan sam načinom na koji smo radili i vjerujem da ova momčad vrijedi vrha poretka. Kad to kažem mislim na top pet klubova u ligi. Istina, trebat će tu još malo vremena i utakmica da baš sve sjedne na svoje mjesto, ali tu je dosta mladih igrača željnih dokazivanja i napredovanja i vjerujem da će sve biti dobro na kraju.

“Cilj je da svaku utakmicu budemo dobri, najbolji što možemo biti, ali isto tako da neke od mladih igrača, kojih imamo dosta, na neki način etabliramo. Dosta ima potencijala i vjerujem da će neki igrati u višim ligama kroz godinu dvije. Zahvaljujem se upravi Hrvaca na svemu, jer nikad u životu nisam radio u boljim uvjetima. Od glavnog terena, pomoćnog, rekvizita i svega što jedan klub čini odličnim. Zaista sam sretan kad vidim da sve funkcionira na takvom nivou.”

Kako smo već i naveli velik broj igrača napustio je Hrvace, od kojih izdvajamo Petra Bašića-Šišku, potom i vratara Antonija Guća, Daniela Maganića, Tomislava Dadića, Filipa Ozobića, Božu Živaljića i Juru Matijaševića.

Hrvace u prvom kolu očekuje gostovanje u Opuzenu kod Neretvanca, a taj susret na rasporedu je u nedjelju u 17,30 sati.

Sastav Hrvaca za sezonu 2018/19:
Antonio Križanac, Danijel Visković, Paško Stanić, Mario Bartulović, Toni Ivanišević, Karlo Udovičić, Luka Dadić, Adolf Tomislav Tomić, Dominko Radalj, Pjero Antunović, Duje Ribičić, Josip Vojković, Tomislav Pranjić, Marko Ferić, Hrvoje Ajduković, Krešimir Božinović, Jerko Ćurković, Toni Glavaš.

Raspored Hrvaca u jesenskom dijelu:
1. kolo: Neretvanac – Hrvace (26. kolovoza, 17:30h)
2. kolo: Hrvace – Neretva
3. kolo: Primorac (S) – Hrvace
4. kolo: Hrvace – Zagora
5. kolo: Urania – Hrvace
6. kolo: Hrvace – Uskok
7. kolo: Kamen – Hrvace
8. kolo: Primorac BNM – Hrvace
9. kolo: Hrvace – BŠK Zmaj
10. kolo: Jadran LP – Hrvace
11. kolo: Hrvace – Croatia
12. kolo: GOŠK – Hrvace
13. kolo: Hrvace – Split
14. kolo: Imotski – Hrvace
15. kolo: Hrvace – Junak

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh