Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Naoružajte se strpljenjem, gužve prema Splitu do kraja naredne godine

Autor/ica
Objavljeno: 15 studenoga, 2023
IMG WA

Veliki broj Sinjana koji svakodnevno putuju na relaciji Sinj-Split žale se na gužve na ‘Brzoj cesti Solin-Klis’, ali i na ‘Staroj kliškoj cesti’ koja je također opterećena velikim brojem vozila. Razlog su radovi.

Iz Hrvatskih cesta danas smo dobili odgovor na pitanje o kakvim je radovima riječ i do kada će trajati, odnosno do kada će biti gužve na spomenutim cestama.

‘Gradilište koje je trenutno aktivno, sa službenim datumom početka radova 7. rujna 2023. godine, podrazumijeva izgradnju prve dionice buduće brze ceste od čvorišta Mravince do čvorišta TTTS.

Prometnica u ovoj fazi uključuje rotor Mravince sa spojnim cestama ukupne duljine 2,5 km kao ulazno/izlazne prometnice rotora ukupne vrijednosti 7.207.069,30 EUR.

Konačno, planirana brza cesta čvor Mravince – čvor Karepovac – čvor TTTS u prvom dijelu predstavlja istočnu zaobilaznicu splitske aglomeracije kao važan dio cestovne mreže šireg područja Splita. U funkcionalnom smislu, prometnica će omogućiti distribuciju prometnih tokova prije ulaza u uže područje grada Splita.

Izvođač je tvrtka STRABAG d.o.o., a ugovoreni Rok dovršetka je 24 mjeseca.

U prvoj fazi izvođenja rotora (iz smjera Splita prema autocesti A1) koja je započela 9. studenoga 2023. godine, promet je preusmjeren s postojeće trase na suprotnu stranu brze ceste. Na suprotnoj strani ceste, promet će se odvijati u jednom prometnom traku za svaki smjer vožnje, s jasnim oznakama koje razdvajaju smjerove vožnje. Uz navedeno, prometna regulacija je tako koncipirana da se ostvari ulaz i izlaz na benzinsku pumpu koja se nalazi izvan zone radova.

U drugoj fazi izvođenja rotora koja počinje otprilike 15. ožujka 2024. godine (iz smjera autoceste A1 prema Splitu), također će biti potrebno preusmjeriti promet iz smjera autoceste A1 na prometnu traku prema Splitu. Ovdje će se promet također odvijati u jednom prometnom traku za svaki smjer vožnje.

Privremena regulacija prometa bit će postavljena za ograničenje brzine od 50 km/h kako bi se osigurao siguran protok vozila tijekom izvođenja radova u određenoj fazi izgradnje kružnog toka.

S obzirom na planiranu dinamiku radova, navedena privremena regulacija biti će na snazi do kraja naredne godine.’

ferata@ferata.hr
0997370409