Jadrantrans

‘Nastavak politizacije u kojem Stožer CZ Grada Sinja neće dalje sudjelovati’

Autor/ica
Objavljeno: 16 listopada, 2020
igor vidalina

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Igor Vidalina odgovorio je i na drugo priopćenje sinjskog SDP-a, koje je pod naslovom ‘Sinjski socijaldemokrati opet pišu gradskom Stožeru‘ objavljeno danas na portalu Ferata.

‘Priopćenje SDP-a od 16. rujna, prepuno je insinuacija spuštanih na osobnu razinu i nevezanih za osvrt o radu i aktivnostima Stožera CZ Grada Sinja te općeg poziva za isključivanje politike iz ove teme. Nažalost, i ono što posebno zabrinjava, prepuno je netočnosti i nepoznavanja elementarnih osnova sustava.

U konačnici  pokazuje upravo ono što je detektirano kao problem – eklatantan primjer politizacije i pokušaj skupljanja jeftinih političkih bodova na ovoj ozbiljnoj situaciji vezano uz širenje pandemije COVID- 19 koja se događa u Sinju, kao i cijeloj Hrvatskoj i Europi, a u čemu Stožer CZ Grada Sinja neće dalje sudjelovati.

Za vašu informaciju, u Stožeru CZ Grada Sinja, uz predstavnike gradskih službi su i načelnik PP Sinj, zapovjednik JVP Sinj, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj, voditelj Ispostave Hitne medicinske pomoći Sinj, predstavnik HGSS-a, predstavnik planinarskog i  speleološkog  društava, predstavnik ŽC 112, područni epidemiolog, sanitarni inspektor, osobe iz područja sporta, obrtništva, školskog sustava, građevinarstva.  Svi oni koje prozivate za nekompetentnost, od početka pandemije, isključivo volonterski, s ljudima iz sustava kojim upravljaju (vrijednim policajcima, medicinskim djelatnicima, vatrogascima, volonterima Crvenog križa, predstavnicima HGSSa…), dali su, a i dalje u ovim danim okolnostima daju značajan obol borbi protiv pandemije.

S  pozicije načelnika Stožera CZ Grada Sinja ne mogu i ne želim raspravu svoditi na osobnu, a kamoli političku razinu, niti ću odgovarati na isti način, stoga zaključujem raspravu s gospodom iz sinjskog SDP-a na ovu temu.

Stožer CZ Grada Sinja i dalje je otvoren za svaki stručni i konstruktivni prijedlog, te će postupati u skladu s važećom zakonodavnom regulativom i  onim što Nacionalni stožer CZ stavi u djelokrug rada Stožera, sve s ciljem sprječavanja širenje pandemije COVID -19, ali iznad svega pomoći građanima Sinja u ovim izazovnim i zahtjevnim vremenima.

Igor Vidalina, načelnik Stožera CZ Grada Sinja’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh