tramax

Neven Bazina odlikovan Redom hrvatskog trolista

Autor/ica
Objavljeno: 25 ožujka, 2014

neven_bazina2

U sinjskoj Gradskoj vijećnici danas je upriličeno svečano uručenje Reda hrvatskog trolista kojim je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao umirovljenog časnika Nevena Bazinu.

Neven Bazina odlikovan je zbog doprinosa koji je dao u Domovinskom ratu, posebno pri osnivanju prve Zrakoplovne postrojbe Hrvatske vojske, koja je osnovana u Sinju tijekom listopada 1990. godine.

Kao izaslanik predsjednika Ive Josipovića, Nevenu Bazini odličje je uručio umirovljeni general bojnik Petar Šimac. Ispred Grada Sinja uručenju odličja nazočio je dogradonačelnik Zlatko Ugrin, a osim njega ovom svečanom trenutku nazočili su predsjednik tadašnjeg Izvršnog vijeća i Kriznog štaba Općine Sinj Ante Turudić, tadašnji upravitelj sinjskog aerodroma i pilot nastavnik Matko Raos, pripadnici prve Zrakoplovne postojbe, predstavnici vatrogasaca, veterani 126. brigade, članovi obitelji Bazina te drugi.

Pozdravnim riječima okupljenima su se obratili Petar Šimac, Ante Turudić i Matko Raos, koji su podsjetili na neke značajne trenutke s početka Domovinskog rata te su istaknuli doprinos koji je dao odlikovani Neven Bazina. Također su izrazili žaljenje što Sinj nije više valorizirao svoj doprinos Domovinskom ratu i stvaranju neovisne Republike Hrvatske.

Nakon što mu je uručeno odličje Red hrvtaskog trolista, umirovljeni časnik Neven Bazina zahvalio se svim okupljenima, a za naš portal je istaknuo:

‘Ovo odličje za mene znači jako puno jer sam u Sinju bio jedan od prvih organizatora i prvi zapovjednik Zbora narodne garde. Kad već nisam odličje dobio 1992. godine, a trebao sam dobiti, onda mi je drago da sam nakon 22 godine ipak dobio odličje od predsjednika države i da mi je službeno uručeno, a ne da mi je došlo poštom’, naglasio je Bazina.

Fotogalerija

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh