HEP kultura Alkar

Nevjerojatan poraz Alkara, Šibenik serijom 21-1 uzeo ponuđeno!

Autor/ica
Objavljeno: 2 studenoga, 2018

Odlične tri četvrtine i potpuna kontrola susreta u tom periodu nisu bili dovoljni Alkaru da dođe do pobjede u Šibeniku. Kobnom se pokazala posljednja četvrtina u koju je Šibenik krenuo serijom 14-0, a kad se tome doda da je Alkar na prvi koš čekao pet i pol minuta, onda je jasno da drugačije i nije moglo završiti. Šibenik se nudio kao na pladnju, ali na kraju je zasluženo slavio…

Šibenik – Alkar 88:79 (20:27, 18:19, 22:17, 28:16)

Šibenik – Dvorana Baldekin
Gledatelja: 500
Suci: Martin Vulić, Leo Roglić, Marko Živaljić,

Šibenik: Poščić (16), Šarić (3), Vuko (6), Gulin (4), Bašić (7), Grozdanić, Jelić, Rajčić, Junaković (23), Nakić (26), Paić (3), Klepo.

Alkar: Brown (25), Jurela, Boban (4), Bašić, Modrić (5), Šimunović, Markulin (14), Marić (1), Šipić (4), Žaper, Vučić (26), Elez.

Dosta otvoreno počeli su Alkar i Šibenik dvoboj na Baldekinu, koševi su stizali u mini serijama, relativno lako, bez većeg otpora u obranama. Šibenik se u startu odlučio dosta spuštati u reket, Poščića je “hranio” Junaković, ali s druge strane širi repertoar imala je sinjska momčad predvođena Brownom i Vučićem koji su zabijali doslovno sa svih pozicija.

Rezultat takvog odnosa snaga bilo je plus sedam za Alkar nakon prvih deset minuta, a sredinom druge četvrtine semafor je pokazao i ugodnih 11 koševa viška za sinjsku momčad. No, tada se i Šibenik konsolidirao, Alkar je nerezonski pokušavao u nekoliko navrata i za to je kažnjen šibenskom serijom 6-0. Košem Vučića Alkar je prekinuo nalet domaćih i na odmor na kraju otišao s prednošću 46:38.

Šibenik je odmah na otvaranju odgovorio s pet vezanih koševa Junakovića, ali Alkar je na krilima raspoloženog dvojca Vučić-Brown odolijevao svim napadima i u 27. minuti došao nadomak dvocifrene prednosti (53:62). Imao je Alkar još nekoliko otvorenih trica koje nisu ušle, Šibenik se približio na minus tri pri samom kraju trećeg perioda, a nakon namjerne ne odveć raspoloženog Marića mogli su domaći do potpunog egala, međutim, ipak je Alkar u završnih deset minuta odnio tri koša viška.

Tricom fantastičnog Nakića i kasnijeg junaka susreta, Šibenik je preuzeo vodstvo, prvi put nakon treće minute, da bi u 35. minuti domaći imali plus 11 (74:63), nakon nevjerojatne serije od 14-0, odnosno vezano kroz dvije četvrtine poražavajućih 21-1. U međuvremenu su zbog pet osobnih iz igre izašli prvi šibenski igrač Martin Junaković i Pavao Paić. Nažalost nisu to sinjski igrači znali iskoristiti i počeli su nerazumljivo solirati i srljati u poraz.

Gotovo nevjerojatno ali Alkar je na prvi koš u četvrtom periodu čekao više od pet minuta, zabio je Brown s linije za bacanja, a u narednom napadu Vučić je tricom smanjio na minus sedam, četiri minute prije kraja. Pokazao se to samo kao tračak nade, brzo je Gulin zabio za dva, ali kada je tri minute do kraja Bašić tricom podignuo prednost Šibenika na plus 14, postalo je jasno da će domaći na kraju slaviti drugu pobjedu.

Nakon tri poraza u nizu, Alkar će iskupljenje tražiti u šestom kolu protiv Bosca u Sinju.

Statistiku možete pogledati na ovom linku.

Tablica:

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh