tramax

Nova fešta u gostima, Alkar svladao Sonik u Jazinama

Autor/ica
Objavljeno: 14 prosinca, 2019
Alkar

Alkar je u 12. kolu stigao do druge uzastopne pobjede. Nakon odlične predstave prošlog vikenda u Zagrebu, uslijedila je još bolja u Jazinama gdje je sinjska momčad svladala Sonik Puntamiku…

Sonik Puntamika – Alkar 64:74 (15:21, 20:13, 11:21, 18:19)

Zadar – Dvorana Jazine
Suci: Tomislav Hordov, Leo Roglić, Karlo Mirčeta

Sonik Puntamika: Jošić (2), Jerkov, Palčić (11), Cvitković, Marić (15), Jurjević (3), Banić (10), Bašić, Špralja (7), Popić (5), Petani (8), Segarić (3).

Alkar: Brocić (10), B. Jurela, Neal (19), I. Jurela, Kučan (3), Marić (11), Dukić, Tomašević, Vučić (17), Wembi (5), Jukić, Jacović (9).

Vidjelo se već na otvaranju da je Alkar dobro pogodio ritam, semafor je tako bilježio prednost gostiju od 14:3, zatim i 16:5, da bi u samoj završnici sjajne prve četvrtine Sonik tricom Segarića smanjio na po njih dobrih minus šest.

Pet minuta igre u drugoj četvrtini trebalo je Zadranima za preokret, ali Alkar se nije raspao, još jednom je pokazao da ne puca pod pritiskom tek tako, unatoč minimalnom minusu na poluvremenu (35:34).

Vrlo brzo u trećem periodu Alkar je ponovno preuzeo inicijativu, sjajno je funkcionirala obrana, a sve to rezultirao je s odličnih plus devet uoči završnih deset minuta.

U 34. minuti Sonik stiže na svega minus dva, ali tada Vučić kapetanski poteže i ubacuje tricu, a nešto kasnije i drugu, od čega se domaćini više nisu oporavili te su bili primorani priznati sinjskoj momčadi da je u ovom trenutku bolja (64:74).

Statistiku susreta pogledajte ovdje.

Tablica:

Tabl k
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh