BANNER FERATA

Novi Amerikanac u Alkaru, Glavan poručio: “Domaći igrači bit će u prvom planu”

Autor/ica
Objavljeno: 24 srpnja, 2018
Josh Brown

Uprava Košarkaškog kluba Alkar ponovila je recept iz prijašnje dvije sezone i na mjesto razigravača odlučila dovesti američkog igrača. U ovom slučaju radi se o 24-godišnjem Joshu Brownu…

Novi, 190 centimetara visoki, sinjski Amerikanac dolazi sa sveučilišta Temple, a protekle sezone prosječno je zabijao devet koševa, bilježio je 3,5 asistencije i četiri skoka uz 42 posto šuta iz igre, a sve to u nešto više od 32 minute provedene na parketu.

U razgovoru s predsjednikom Alkara Denisom Glavanom saznali smo i da će trener Srđan Helbich ove sezone od prvog dana priprema imati kompletnu momčad na raspolaganju:

“Pripreme počinju odmah iza Velike Gospe i mogu reći da će naš trener imati riješenu kompletnu momčad, čime se njegovi prethodnici baš i nisu mogli pohvaliti. Vjerujem da je to preduvjet za uspjeh i nadam se dobroj sezoni.”

Novi Amerikanac u momčadi?

“Dobili smo odlične preporuke za njega i sve što mogu reći ovako unaprijed, jest da se nadam da će biti jednako dobar kao i njegovi sunarodnjaci koji su bili tu s nama prijašnjih sezona.”

Kakva je situacija s ostatkom momčadi, može li se reći da je Alkar riješio okosnicu?

“Pa mislim da možemo. Dogovorili smo desetak igrača, jako smo blizu još ponekih, a ono što mene posebno veseli jest da je riječ o našim momcima, iz našeg kraja.”

“Moram također naglasiti da ćemo s našim mladim igračima potpisati dugogodišnje ugovore, vezati ih za Alkar i ulagati u njih te ih tako pripremati da jednog dana postanu nositelji u svom klubu.”

Što je s iskusnijim igračima, sprema li se tu kakva slična akcija?

“A vjerujem da ćemo naći model i da neke od starijih naših igrača vežemo ugovorima barem na dvije godine. Evo to je onako moja tiha patnja, jer ja zaista vjerujem u njih i želim da Alkar bude prepoznatljiv po velikom broju igrača iz svog inkubatora.”

Prve korake u pripremi nadolazeće sezone Uprava je napravila još proljetos postisavši trenera Helbicha na sezonu i pol, dok su nakon završetka natjecateljskog dijela sezone organizirani i svakodnevni treninzi sve do mjeseca srpnja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh