trilj
vrlika
baner donlic

Novi odlazak iz Alkara, Josip Boban postao “Broker”

Autor/ica
Objavljeno: 10 srpnja, 2017
Josip-Boban

Rubrika odlasci iz redova Alkara svakim danom biva sve bogatija pa je tako novo ime na popisu ono Josipa Bobana koji će od naredne sezone nositi dres Vrijednosnica Osijek…

Nakon Hrvoja Vučića koji je novi angažman pronašao u Italiji, dres Alkara više neće nositi niti Josip Boban, 21-godišnji razigravač koji je s VROS-om potpisao ugovor na dvije godine. U svakom slučaju Osijek je korak naprijed, dobro organiziran i financijski stabilan klub.

Mlađi od sinjske braće protekle je sezone igrao u prosjeku 22,3 minute te je za to vrijeme bilježio 6,8 koševa, 1,7 asistencija i 1,4 skoka, uz preciznost od 38,7 posto upućenih šuteva.

“Prije svega se želim zahvaliti klubu, navijačima i svima koji su me podržavali protekle četiri godine koje ostaju u trajnom sjećanju. Ovo je moja prilika koju sam objeručke prihvatio i u Osijeku vidim veliki prostor za napredak.”

“Dosta je tu prednosti, od uvjeta rada i dovoljnog broja treninga, mogućnosti igranja u Alpe-Adria Kupu i činjenice da je trener Vladimir Krstić bio razigravač i da ću i kroz njegovo iskustvo rasti kroz sezonu.”, kazao je Boban.

Boban je nakon povratka iz KK Split, u kojem je odrađivao juniorski staž, posljednje četiri sezone proveo u Alkaru. Svakako treba dodati kako je u matičnom klubu imao odličnih predstava koje statistika nije dovoljno prepoznala, ali s obzirom na ubrzo tek 22 godine i veliko iskustvo igranja u A-1 ligi, možda baš Osijek bude mjesto u kojem će napraviti značajan iskorak.

Za vrijeme igranja u Alkaru zaradio je i poziv u U20 košarkašku reprezentaciju koju je tada vodio Damir Milačić, a s istom je nastupao i na Europskom prvenstvu u Italiji 2015. godine.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh