svabo

Novi udarac za Alkar, Škrljevo furiozno na sinjskom parketu

Autor/ica
Objavljeno: 13 listopada, 2021
Alkar Škrljevo

Još jedan ružan poraz upisao je Alkar, ovog puta na domaćem terenu od Škrljeva. Primiti gotovo 100 koševa u svom domu oslikat će svu nemoć koju je sinjska momčad pokazala gotovo u svakom segmentu košarkaške igre…

Alkar – Adria Oil Škrljevo 79:98 (19:24, 22:26, 14:23, 24:25)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 100
Suci: Martin Vulić, Leo Roglić, Roko Hordov

Alkar: B. Jurela (2), I. Jurela, Talaja, Mastelić (2), Gizdavčić (15), Collins (4), Šarić (22), Tomašević (10), Vučić (5), Došen (9), Jukić, Gilbert (10).

Adria Oil Škrljevo: Stojanović (2), Adway (11), Hortman (4), Jelenković (10), Vucić, Barnjak (22), Rajčić (5), Marineli (20), Šajin (9), Vrgoč (15).

Odlično je, doduše, Alkar otvorio protiv Škrljeva, pogotovo dvojac iz unutarnje linije TomaševićŠarić, ali i obrana je funkcionirala iznenađujuće dobro pa je nakon pet minuta igre semafor pokazao šest viška u korist domaće momčadi (15:9). No, kratko je to trajalo. Kako je prednost brzo došla, još je brže i nestala poslije serije gostiju od 10-0, a Škrljevo je i prvu četvrtinu zaključilo u plusu (19:24).

Nikako Alkar nije uspijevao uhvatiti egal, ni napadački – ni obrambeno jednostavno nije bio na razini. Dosta otvorenih šuteva ostalo je neiskorišteno uz već standardno očajan učinak s linije za bacanja. Sve to donijelo zaostatak od deset koševa u 16. minuti, a tek jedan manje brojalo se na poluvremenu (41:50).

Nemoć sinjske momčadi osjetila se i u drugom dijelu utakmice. Jednostavno Alkar nije imao s čim zaprijetiti, Škrljevo je na krilima sjajnog Barnjaka lakoćom gradilo svoju prednost koja je u 28. minuti iznosila velikih 19 razlike. Bio je zapravo početak kraja za ambicije Alkara u ovoj utakmici.

Posljednji period Alkar je otvorio serijom 7-0, a nešto kasnije, točnije u 34. minuti, Gizdavčić je tricom smanjio na minus deset, što je probudilo nadu u eventualno čudo kojemu je, pak, na kraj stao Marinelli serijom ubačaja i time stavio “točku na i” ovog susreta.

U momčadi Alkara nije bilo Ahmeda Alija koji je dogovorio sporazuman raskid ugovora. Službeni razlog – obiteljski razlozi, ali ruku na srce, niti je se on sam snašao, niti je bio voljan prihvatiti košarkaške zakonitosti po pitanju momčadske igre.

Statistika utakmice.

Tablica:

Tabl k
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh