semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Novosti iz Alkara, prometno u oba smjera

Autor/ica
Objavljeno: 14 kolovoza, 2016
Milačić Alkar

Konačno se s mrtve točke pomaknuo i sinjski Alkar. Tako doznajemo kako je “amenovan” trener Damir Milačić, ali vrijedi istaknuti kako su napokon upisana i prva dva imena u rubriku “dolasci”…

Iako je očito da će Damir Milačić ponovno povesti momčad Alkara u novu sezonu, službeno smo još uvijek uskraćeni za tu vijest, no stvar je sigurna i tu iznenađenja definitivno neće biti.

Milačić je proveo tri godine u sinjskom prvoligašu, momčad odveo do tri nastupa u Ligi za prvaka, pobrao velike simpatije domaćih navijača, a nakon što se odlazak u Jolly pokazao kao promašaj, povratak u Sinj ponovno mu je donio određenu satisfakciju, bez obzira na to što se nije domogao i četvrtog nastupa među najboljima u državi.

Pisali smo već o odlasku Jure Bobana u Zabok, još ranije i Ivana Svaline u Ameriku, ali nisu to jedini odlasci. Naime, prema vijestima iz Splita, Domagoj Kanaet bi se trebao priključiti splitskom velikanu, ali i tu je proteklih dana bilo “povuci-potegni”, no izgledno je da će srčani krilni igrač karijeru nastaviti u žutom dresu.

Znamo i kako se Stjepan Tešija zahvalio na pozivu, vagao je do posljednjeg trenutka i na kraju odabrao inozemstvo. Vrlo dobra sezona u redovima Alkara i njemu je omogućila transfer u Europu, baš kao i Toniju Vitaliju godinu ranije. Bilježimo i odlazak Dina Šipića koji karijeru nastavlja u Riboli Kaštela, gdje će mu društvo praviti i Josip Matić, bivši igrač Splita i Alkara.

A sad, da vidimo i tko su prinove. Prvi od njih je Hrvoje Vučić, 25-godišnji centar iz Glavica visok 212 centimetara koji je najveći dio karijere odradio na sveučilištu u Americi, dok je posljednju sezonu odigrao u Dinamu iz Bukurešta i Zaboku u kojem je proveo drugi dio sezone. Brojke iz A-1 lige kažu kako je u Zaboku za prosječno 17 minuta igre postizao devet koševa i ostvarivao tri skoka.

Nakon Vučića unutarnju liniju pojačao je i dugogodišnji igrač šibenskog Jollyja, Paško Vrlika, također 25-godišnjak koji igra na pozicijama tri/četiri. Baš mu je Damir Milačić bio trener u protekloj sezoni pa je s te strane dobro upoznat s kvalitetama i mogućnostima Vrlike koji je sezonu zaključio prosječno s osam koševa i pet skokova, za 22 minute provedene na parketu.

Neki igrači bit će pozvani i na probu, dok su s domaćim igračima pregovori u tijeku i vrlo brzo roster bi mogao poprimiti nešto konkretnije obrise pa bi slika momčadi mogla bi biti nešto jasnija.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh