BANNER FERATA

Obilježavanje Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Autor/ica
Objavljeno: 4 kolovoza, 2014

dan_drzavnosti

Republika Hrvatska sutra obilježava 19. obljetnicu vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’, koja se slavi kao Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Svečane proslavit održat će se i u Sinju, Trilju i Košutama.

U organizaciji Grada Sinja ujutro u 9 sati upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave. Svečana sveta misa služit će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10 sati.

Obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirao je i Grad Trilj. U okviru programa, Triljske mažoretkinje i Limena glazba ‘Sv. Mihovil’ upriličiti će budnicu ulicama Trilja, nakon koje će se u crkvi Sv. Mihovila u 9 sati služiti sveta misa zahvalnica. Potom će izaslanstva Grada Trilja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položiti vijence i zapaliti svijeće u znak sjećanja na poginule i slavu veličanstvene pobjede i oslobođenja Hrvatske.

Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslavit će se i u Košutama, gdje će se sveta misa služiti u 9 sati. Nakon mise, kod centralnog križa na mjesnom groblju, bit će odriješenje za sve žrtve Domovinskog rata. Predstavnici Grada Trilja i Mjesnog odbora Košute položit će cvijeće i zapaliti svijeće.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh