mel

Obilježavanje Svjetskog dana srca u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 27 rujna, 2022
sds hero

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana srca, koji se obilježava 29. rujna, je ‘Use heart for every heart’ (Koristi srce). Cilj obilježavanja jest osvijestiti populaciju o kardiovaskularnim bolestima. U okviru obilježavanja, Ispostava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u četvrtak od 10 do 12 sati organizira Dan otvorenih vrata.

Tijekom zdravstvene akcije bit će organizirano provođenje mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi, kolesterola i mjerenje indeksa tjelesne mase sugrađanima.

‘Kroz akciju ćemo pružiti savjete građanima u svezi njihovog zdravstvenog stanja nakon provedenog mjerenja.Odnosno, udijelit ćemo preporuke s kojima će se javiti svojim obiteljskim liječnicima’, istaknula je voditeljica Ispostave u Sinju dr. Ana Kokot – Živalj.

Bolesti srca i krvnih žila imaju velik javnozdravstveni značaj, vodeći su uzrok obolijevanja i smrtnosti u svijetu, ali i u Hrvatskoj, osobito kod starijih ljudi.

‘Od bolesti srca godišnje umre 18,6 milijuna ljudi, i zato su važni preventivni pregledi. Pozivam naše Sinjane i cetinjane da se odazovu ovoj akciji’, istaknula je dr. Kokot Živalj.

ferata@ferata.hr
0997370409