BANNER FERATA

Obilježena 24. godišnjica veličanstvenog skupa HDZ-a u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 24 ožujka, 2014
bulj1

Foto: NL Miro Bulj

Danas se navršavaju 24 godine od veličanstvenog skupa u Sinju, kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman pred mnoštvom Sinjana i Cetinjana održao povijesni govor koji je doprinio u stvaranju neovisne Republike Hrvatske. Tim povodom, u organizaciji Nezavisne liste Mira Bulja jutros je pred bistom dr. Franje Tuđmana u Sinju položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Cvijeće su položili prvi predsjednik Incijativnog odbora HDZ-a Sinj Stjepan Bitunjac, osnivač HDZ-a Sinj Nikola Vučković i nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj.

Podsjećamo, samo tjedan dana prije skupa u Sinju, na osnivačkom skupu HDZ-a u Benkovcu izvršen je pokušaj atentata na dr. Franju Tuđmana. Taj događaj vjerojatno je motivirao 30-ak tisuća ljudi s podučja cijele Dalmacije i Hercegovine da okupljanjem u Sinju daju podršku Tuđmanu i HDZ-u.

Mnogi analitičari smatraju kako je upravo tim veličanstvenim skupom u Sinju i emotivnim govorom dr. Franje Tuđmana počeo politički uzlet HDZ-a, koji je nakon toga pobijedio je na demokratskim izborima i preuzeo vlast u Hrvatskoj.

bulj2

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh