TOMMY mel

Obilježena 31. godišnjica stradavanja trojice diverzanta 126. domobranske pukovnije

Autor/ica
Objavljeno: 21 travnja, 2024

Tekst i foto: Anđela Odrljin

Na Dinari je u petak, 19. travnja obilježena 31. godišnjica stradavanja trojice diverzanta 126. domobranske pukovnije.

Prilikom povratku s izviđanja na Dinari svoj mladi život, naletjevši na minsko polje, izgubili su Igor Lipotić – Piroga, Jakov Jeličić-Delušić i Ante Penić.

Članovi obitelji, suborci i prijatelji su položili vijence i zapalili svijeće na mjestu stradavanja ispod Vještić Gore, kod spomenika stradalim diverzantima.

Na Dinari su, uz obitelji, suborce i prijatelje, bili Damir Gabrić, pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Splitsko-dalmatinske županije i Ivan Bugarin, gradonačelnik Grada Trilja.

Prisutni su odali počast i Zdenku Paveli i Nediljku Milunu koji su 10. travnja 1995. godine stradali u blizini mjesta stradavanja diverzanata.

U crkvi sv. Mihovila u Trilju je u poslijepodnevnim satima don Slavko Volarević služio svetu misu zadušnicu, a članovi obitelji, suborci, prijatelji i članovi  Rukometnog kluba Trilj su posjetili groblje te položili vijence pored biste Igora Lipotića-Piroge u Trilju.

U večernjim satimajeu sportskoj dvorani u Trilju, već tradicionalno, odigrana je memorijalna rukometna utakmica između veterana i seniora, a ove godine su i veteranke, kojima je Igor bio trener, odmjerile snage sa seniorkama. RK Trilj se na ovaj način svake godine s ponosom i pijetetom sjeti svog igrača i trenera Igora Lipotića-Piroge.

ferata@ferata.hr
0997370409