Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Od Dabra do Laktaca asfaltom

Autor/ica
Objavljeno: 15 ožujka, 2023
naslovna

Foto: Matko Bandić

Započeli su radovi rekonstrukcije županijske ceste od Laktaca do Dabra. Kako nam je rekao načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak, radovi se izvode na dionici duljine oko 4 kilometra, a u cijelosti ih financira Županijska uprava za ceste:

‘Cesta nam je jako bitna jer povezuje općinu Hrvace i grad Vrliku u cijelosti, s punim profilom, jer dio ceste kod naselja Dabar, uz jezero, nije bio primjere širine kao što je standard za županijske ceste. Svi su građani zadovoljni i oduševljeni, dugo su ovo čekali. Mislim da je ovo jedina cesta tog ranga na području Splitsko-dalmatinske županije koja nije imala asfaltni sloj i svima je drago što su radovi krenuli. Vrličanima koji gravitiraju prema općini Hrvace bit će puno brže, jednostavnije i sigurnije prometovanje jer DC1 ima puno zavoja i zimi bude dosta poledice. Zahvaljujem svim privatnim vlasnicima zemlje koji su zaista bili konstruktivni, nitko od njih nije stvarao probleme u vezi izgradnje ceste.’

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić kazao je da je riječ o drugom i završnom dijelu rekonstrukcije prometnice Koljane-Dabar duge otprilike 8 km, koja ide uz Perućko jezero, a zamišljena je kao alternativa glavnoj državnoj cesti Hrvace-Vrlika:

‘Mi smo u proteklom vremenu rekonstruirali i asfaltirali 4 km ceste, preostala su još 4. Radovi su pokrenuti oko Nove godine. Donji stroj je već pripremljen i kroz dva-tri mjeseca na prvoj dionici iz smjera Vrlike prema Hrvacama će se asfaltirati prva dva kilometra. Kroz ljeto bi se pripremio donji stroj na drugoj dionici, tako da u ugovorenom roku, a to je godina dana, ta dionica bi bila u cijelosti asfaltirana i sređena.’

Vrijednost radova je oko 11 mlijuna kuna s PDV-om. Cesta je za vrlički i hrvatački kraj vrlo važna i ima veliki značaj za svekoliki gospodarski i turistički razvoj cijelog kraja.

ferata@ferata.hr
0997370409