dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Održan 25. Memorijal Gojko Šušak 2023., najbolji balotari Triljani, kartaši Vrličani, a na šijavice Imoćani

Autor/ica
Objavljeno: 31 svibnja, 2023
IMG WA

U okviru obilježavanja Dana branitelja Sinja i cetinskog kraja, obilježavanja Dana branitelja Splita, Solina i Dana Državnosti, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Splitsko-dalmatinske županije, na terenima ŠRC 104 Dalmatinca u Turjacima od 12 sati održan je 25. Memorijal Gojko Šušak, povodom 25 obljetnice smrti ratnog ministra obrane RH.

Organizatori turnira u balotama i kartama su HVIDR-a Sinj, UHBDDR Split, UHDDR Solin, ZB HDZ-a Gojko Šušak – GŠ SDŽ i drugih stradalničkih i braniteljskih udruga s područja SDŽ i Hrvatske.

Turnir je privukao veliki broj ekipa u tri discipline (balote, karte, šijavica). U atraktivnim susretima balotara, gdje su bile 32 ekipe, prvo mjesto osvojila je ekipa HVIDR-a Trilj, drugo mjesto pripalo je HVIR-i Imotski, dok je treće mjesto pripalo ekipi 4. gardijske brigade. Najbolji igrač turnira bio je Nenad Ivković Sijuks, a fair play priznanje otišlo je u ruke blatora HVIDR-e Tomislavgrad.

Kao i u balotama, i natjecanje u briškuli i trešetu privuklo je 32 ekipe. Prvo mjesto pripalo je vrličanima Branku Kosorčiću i Stipi Šimleši, drugi su bili Petar Putnik i Zvone Ajdučić iz Udruge Policije 90-91, a treće mjesto osvojili su Mirko Ramljak i Josip Strunje (ZB HDZ Gojko Šušak SDŽ).

Igrala se i šijavica ili na mure gdje su spretnost i snalažljivost odmjerile četiri ekipe. Prvo mjesto pripalo je Mirku Čondiću i Ivici Petricu iz 4. gbr, drugi su bili dvojac Sablić i Marasović, treći Ivica Bralić i Tonći Odrljin, a na četvrtom mjestu Petar Batarelo i Ante Jurić Grgić iz UHDDR Solin( izvan konkurencije).

Prije početka turnira padobranske skokove sa zastavama Hrvatske i ratnih postrojbi izveli su članovi Aero kluba Sinj.

Rezultati: 25. MEMORIJAL GOJKO ŠUŠAK 2023.

BALOTE (32 EKIPE)

1. MJESTO HVIDRA TRILJ
2. MJESTO HVIDRA IMOTSKI
3. MJESTO 4.GARDIJSKA BRIGADA

NAJBOLJI IGRAČ NENAD IVKOVIĆ SIJUKS
FAIR PLAY HVIDRA TOMISLAVGRAD

BRIŠKULA I TREŠET (32 EKIPE)

1. MJESTO BRANKO KOSORČIĆ I STIPE ŠIMLEŠA (VRLIKA)
2. MJESTO PETAR PUTNIK I ZVONE AJDUČIĆ (UDRUGA POLICIJE 90-91)
3. MJESTO MIRKO RAMLJAK I JOSIP STRUNJE (ZB HDZ GOJKO ŠUŠAK SDŽ)

ŠIJAVICA(MURE) (4 EKIPE)

1. MJESTO MIRKO ČONDIĆ I IVICA PETRIC(4.GBR)
2. MJESTO SABLIĆ I MARASOVIĆ
3. MJESTO IVICA BRALIĆ I TONĆI ODRLJIN
4. PETAR BATARELO I ANTE JURIĆ GRGIĆ – UHDDR SOLIN (VAN KONKURENCIJE)

ferata@ferata.hr
0997370409