svabo

Održan okrugli stol ‘Potrebe zajednice u svrhu društveno poduzetničke aktivnosti’ u sklopu projekta ‘Servis za održavanje objekata kao društveno poduzetnički poduhvat u lokalnoj zajednici’

Autor/ica
Objavljeno: 21 srpnja, 2021
cerura

U ponedjeljak, 19. srpnja 2021. godine, u Poslovnoj zgradi u Brnazama 410 (bivši Alkom), s početkom u 9 sati, održan je okrugli stol na temu “Potrebe zajednice u svrhu društveno poduzetničke aktivnosti” u sklopu projekta: „Servis za održavanje objekata kao društveno poduzetnički poduhvat u lokalnoj zajednici “ kojeg kao korisnik provodi Centar za ruralni razvoj – CERURA HR kodnog broja: UP.02.3.1.03.0121, ukupne vrijednosti 1.068.840,00 KN, a razdoblje provedbe projekta je 16 mjeseci (12.03.2021. – 12.07.2022).

Na okruglom stolu je sudjelovalo 20-ak pripadnika ciljne skupine, te ostala zainteresirana javnost. Pobliže im se predstavilo projekt „Servis za održavanje objekata kao društveno poduzetnički poduhvat u lokalnoj zajednici“ koji im služi kao primjer dobre prakse u svrhu promocije društvenog poduzetništva u RH. Sudionicima okruglog stola predstavljene su daljnje aktivnosti projekta kojima se želi promovirati društveno poduzetništvo u lokalnoj zajednici, s naglaskom na ulogu zapošljavanja ranjivih skupina. Dodatno je predstavljen projekt „Novo zapošljavanje i razvoj poslovanja zadruge kroz društveno-poduzetnički poduhvat“ kojeg provodi Braniteljsko Socijalno-radna zadruga „KOMAŠTRE“ iz Splita. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.795.585,00 KN, a ciljevi projekta su doprinijeti razvoju socijalne zadruge kroz društveno poduzetnički poduhvat zapošljavanjem pripadnika ranjivih skupina što pridonosi ravnoteži društvenih, ekoloških i gospodarskih ciljeva u poslovanju socijalne zadruge. Kroz projekt će se nabaviti oprema i pokrenuti rad praonice rublja uz što će se zaposliti dvije osobe pripadnika ranjivih skupina. Na okruglom stolu, kao primjeri dobre prakse, dodatno su se predstavili projekti „Prostori višestruke inteligencije – suvlasnički model izgradnje poslovno stambenog naselja Klis“ predstavljača CEDRA & Europolis grupa, „Eko selo kao model razvoja lokalne zajednice“ predstavljača Modra nit d.o.o. te projekt Braniteljsko – socijalne zadruge Dalmacije Ruralis „Zapošljavanje, osposobljavanje, razvoj i unaprjeđenje zadružnog poslovanja“.

Da podsjetimo, Europska unija, iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva (85%) u iznosu 908.514,00 kuna, a Republika Hrvatska iz Državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstva (15%) u iznosu od 160.326,00 kuna projekta: „Servis za održavanje objekata kao društveno poduzetnički poduhvat u lokalnoj zajednici “. Kroz projekt će se nabaviti oprema za održavanje i čišćenje objekata te će se zaposliti dvije osobe pripadnika ranjivih skupina.

cerura
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh