semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Održan projekt ‘Edukacijsko-sportski susreti nezaposlenih hrvatskih branitelja’

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2016
edukacijsko-sportski-susreti-nezaposlenih-hrvatskih-branitelja4

Izvor: unhbdr

Uduga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, u suradnji s Udrugom maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske u sklopu projekta ‘Socijalno, pravna i edukativna pomoć nezaposlenim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata’ organizirala je 8. listopada 2016. godine ‘Edukacijsko-sportske susrete nezaposlenih hrvatskih branitelja’ na poligonu Braniteljske zadruge ‘Patriot’ u Dabru.

Udruzi maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske ove godine je 10. obljetnica sportskih susreta, a time je svečanost bila veća i ukupno je sudjelovalo oko 200 branitelja i članova njihovih obitelji.

Na početku je održana radionica Braniteljske socijalne radne zadruge Dalmatia ruralis, koju je vodio Stipe Efendić, o mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja putem Europskog socijalnog fonda temeljem najavljenih natječaja, a Tomislav Klarić Kukuz iz LAG-a Cetinske krajine objasnio je braniteljima koji imaju OPG-ove kako da se pripreme za nadolazeće mjere za bespovratna sredstva EU.

edukacijsko-sportski-susreti-nezaposlenih-hrvatskih-branitelja1

Nakon radionice održani su sportski susreti u airsoftu, balotama, potezanje konopa te u nošenju čamaca. Najbolji u airsoftu su se iskazali maloljetni branitelji iz Vukovarsko-srijemske županije, u balotama Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, u potezanju konopca su slavili su maloljetni dragovoljaci iz Bjelovara i Pakraca, dok su najbolji u nošenju bili maloljetni dragovoljci iz HVO-a.

Ujedno je proslavljen dan 126. brigade HV.

edukacijsko-sportski-susreti-nezaposlenih-hrvatskih-branitelja3

Projekt ‘Socijalno, pravna i edukativna pomoć nezaposlenim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata’ provodi se uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te uz potporu Ministarstva branitelja, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Udruga ovim putem poziva sve nezaposlene hrvatske branitelje koji žele sudjelovati u projektu da se jave u prostorije Udruge ili na e-mail: unhbdr@gmail.com.

edukacijsko-sportski-susreti-nezaposlenih-hrvatskih-branitelja2
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh