banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Održana 13. sjednica triljskog Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2014
trilj

U Trilju je jučer održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja, na kojoj su vijećnici raspravljali o 5 točaka dnevnog reda.

Po održavanju aktualnog sata i usvajanja zapisnika s prethodne sjednice prešlo se na radni dio sjednice. U obrazloženju nacrta izvještaja o ostvarenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, gradonačelnik Ivan Šipić izrazio je zadovoljstvo financijskom situacijom Grada Trilja i dalje je istaknuo kako je Grad Trilj u proteklih 6 mjeseci ostvario prihode u iznosu 8.420.437 kuna, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu (I-VI. mjesec) za 21,24 %. Znakovito je da su se osim očekivanog povećanja prihoda od elektroprivredne rente i vjetroelektrana (2,4 puta) povećali i prihodi od poreza za 10,48 %. Rashodi su iznosili 5.756.616 kuna, što je 12,81 % više nego prošle godine. Rezultat svega je ostvareni višak prihoda u prvih šest mjeseci u iznosu 2.663.821,00 kuna, s kojim je gradska vlast pokrila obveze iz proteklih godina, te uredno izvršavala tekuće, što daje nadu da će se planirani proračun za 2014. godinu u iznosu 18.815.000,00 kuna ostvariti.

Triljski gradski vijećnici jučer su donijeli Zaključak o imenovanju Povjerenstva za javna priznanja Grada Trilja koje se sastoji od 5 članova i to: Ana Bravić (predsjednik), Frano Strikić i Dragica Živaljić (iz redova HDZ-a) te Ivica Kutleša (HSP) i Petar Rančić (HDKS). Zadatak imenovanog povjerenstva je raspisivanje javnog poziva, razmatranje pristiglih prijedloga i davanje prijedloga Gradskom vijeću za dodjelu javnih priznanja.

Usvojen je i prijedlog godišnjeg plana davanja koncesija u 2014. godini po kojem se odobrava davanje 4 koncesije za obavljanje komunalnih djelatnosti u trajanju 4 godine – koncesija za obavljanje pogrebnih poslova, koncesija za obavljanje usluga crpljenja, odvoza i zbrinjavanja otpadnih voda iz septičkih, sabirnih i crnih jama, koncesija za obavljanje usluga opskrbe pitkom vodom te koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova, na području Grada Trilja. Odabir koncesionara obaviti će se po Zakonu o javnoj nabavi, putem javnog natječaja do kraja ove godine.

Na jučerašnjoj sjednici triljsko Gradsko vijeće usvojilo je Odluku o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika usluga u cijeni Programa dječjeg vrtića u vlasništvu Grada Trilja u kojoj su propisni uvjeti i način plaćanja iznosa učešća roditelja u cijeni programa dječjeg vrtića Trilj. Po istoj odluci Dječji vrtić Trilj će i dalje organizirati programe: 4-6 satni jutarnji poludnevni, po cijeni 300 kuna i 4-6 satni poslijepodnevni poludnevni, po cijeni 280 kuna, uz umanjenja sudjelovanja u cijeni propisana ovom Odlukom.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh