semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Održana 13. sjednica Županijske skupštine

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2014
zupanijska_skupstina1

Na 13. sjednici Županijske skupštine, koja je održana jučer u dvorani Splitsko-dalmatinske županije, raspravljalo se o 42. točke Dnevnoga reda.

Između ostalog, skupštinari su raspravljali o Prijedlogu programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Splitsko-dalmatinske županije, te o Prijedlogu zaključka o prihvaćanju Programa poboljšanog kreditiranja poduzetništva i obrta.

Prije rasprave po točkama Dnevnoga reda, održan je aktualni sat, na kojem su članovi Skupštine postavljali pitanja, između ostalih i o mini poreznoj reformi Vlade RH. Na pitanje kako će se on odraziti na jedinice lokalne samouprave i Županiju odgovorio je župan Zlatko Ževrnja.

‘Za općine o Gradove govori se o nekakvom malom povećanju udjela u porezu iz plaće zaposlenika i u onom dijelu od poreza na kamate, ali za županije nema komenzacijskih mjera. Nažalost, za sada ni ja nemam odgovora iz Zagreba’, kazao je župan Ževrnja.

Jedno od pitanja odnosilo se i na sufinanciranje troškova javnog linijskog prijevoza putnika autobusom u cestovnom prometu. Odgovorio je župan Zlatko Ževrnja.

‘Županija godišnje izdvoji negdje oko 1 milijun i 800 tisuća kuna za nerentabilne linije u Dalmatinskoj zagori. Sigurno da bi taj iznos trebao biti i znatno veći, no vidimo da naše proračunske mogućnosti jednostavno nisu takve.’

Skupštini Županije splitsko-dalmatinske nazočio je i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Muller, koji je govorio o ulaganjima u sustav gospodarenja otpadom.

‘U zadnjih 30 mjeseci smo investirali 512 milijuna kuna u nabavu opreme, komunalu, vozila, reciklažna dvorišta, što god smo mogli. Uložili smo ogromna sredstva u pripremu dokumentacije za izgradnju centara. Tu financiramo 100 psoto svima onima koji idu na EU financiranje’, naglasio je Muller.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh