tramax

Održana 16. sjednica Općinskog vijeća Općine Otok

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujna, 2015

opcina_otok

Općina Otok je u prvih 6. mjeseci 2015. godine uprihodovala milijun kuna više nego što je planirano o čemu se, između ostaloga, jučer raspravljalo na 16. sjednici Općinskog vijeća Općine Otok.

U Izvješću o izvršenju Proračuna za prihode i izdatke u razdoblju od 1. do 6. mjeseca 2015. godine stoji kako je Općina Otok do kraja mjeseca lipnja uprihodovala 7 120 000, a planirani prihodi su iznosili 6 140 000 kuna.

‘Nastali višak prihoda rasporedio se na ostale proračunske stavke, a glavnina tih sredstava otišla je na sortiranje nerazvrstanih cesta, uređenje brdskih i poljskih puteva. Također, značajan dio sredstava je otišao na uređenje našeg sportskog centra Gola brda s obzirom da smo se prijavili na još jedan natječaj gdje nam je dodatno ulaganje u centar bilo jedan od uvjeta,’ kazao nam je načelnik Općine Otok Branko Samardžić.

Rasprava se vodila i oko kapitalnih projekata koje je Općina Otok kandidirala preko Ministarstva poljoprivrede, odnosno Hrvatskih voda. Naime, radi se o projektima izgradnje kanalizacijskog sustava za centralni dio Otoka, projektu izgradnje vodovodne mreže za gornju zonu Gala, izgradnji sportske školske dvorane kao i nogostupa Gala-Otok i Otok-Udovičići za koje se načelnik Samardžić nada da će biti realizirani u skoroj budućnosti.

Najavljen je i program proslave Dana Općine Otok i blagdana Sv. Luke koja će se održati polovinom mjeseca listopada. Mještane Otoka i sve posjetitelje očekuje veliko slavlje od 15. listopada do 18. listopada, a programom su predviđena brojna kulturna, zabavna i vjerska događanja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh