Održana 39. sjednica Županijske skupštine

Autor/ica
Objavljeno: 22 veljače, 2021
zupanijska

Izvor: www.dalmacija.hr

U dvorani na splitskom FESB-u u subotu je održana 39. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Sjednicom je predsjedao  predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar. Na sjednici je donesena Statutarna odluka o izmjenama i dopunama Statuta Splitsko-dalmatinske županije te Program rada Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije za 2021.

Vijećnici su prihvatiti Odluku o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka zastupljenih u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije za 2021. do isteka mandata ovog skupštinskog saziva.

Prihvaćeno je Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe za prosinac 2020. iz Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2020.godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu te Izvješće o ispitivanju kakvoće mora za kupanje na području Splitsko-dalmatinske županije u 2020. godini.

Skupština je donijela Odluku o nabavi i načinu plaćanja medicinske opreme za potrebe Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije i Odluku o izmjeni Odluke o osnivanju Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Prihvaćeno je Izvješće o radu Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije za 2020., Program rada i Financijski plan Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije za 2021. te je prihvaćen Zaključak o utvrđivanju teksta Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije.

Skupština je donijela Rješenja o imenovanju ravnateljice Muzeja Cetinske krajine-Sinj, Zaključak o davanju prethodne suglasnosti Osnovnoj školi ‘1. listopada 1942.,’ Čišla za davanje u zakup dijela prostora zgrade Područne škole Dubrava i Zaključak o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Vrgorac za sklapanje ugovora o davanju na korištenje prostora Područne škole u Rašćanima i za sklapanje ugovora o davanju na korištenje prostora Područne škole u Kljenku.

Doneseni su zaključci o očitovanju na ponudu prava prvokupa kulturnog i zaključci o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog statuta škola.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh