svabo

Održana 6. Žabarijada, konačno okrunjen Mićo Kevin

Autor/ica
Objavljeno: 16 listopada, 2021
zabarijada

Izvor: ŠRU ‘Didovina’

U okviru proslave Dana Općine Otok i blagdana svetog Luke, u Otoku je jučer održana 6. Žabarijada, koju je i ove godine organizirala ŠRU ‘Didovina’ Otok.

U ovogodišnjoj Žabarijadi sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića ‘Žabica’ Otok te učenici Osnovne škole ‘Kamešnica’ Otok, čiji su se žapci na glavnom otočkom trgu natjecali u skoku u dalj. Među vrtićanima, najuspješniji su bili Mateo i njegov žabac Kralj koji je skočio 53 cm. U natjecanju osnovnoškolaca, žabac Matko, s kojim su se natjecali Ivan Norac Kljajo i Ivan Šutra skočio je čak 72 cm. Pobjednici 6. Žabarijade nagrađeni su vrijednim poklonima, a medalje i pehare uručio im je konačno okrunjeni Kralj žaba Mićo Kevin.

Naime, Mirko Norac – svima znani kako Mićo Kevin, gotovo cijeli svoj život bavi se izlovom žaba, zbog čega je dobio nadimak Kralj žaba. U ŠRU ‘Didovina’ ove godine su odlučili konačno ga i okruniti pa ga je predsjednik ‘Didovine’ Frano Erceg jučer okrunio lažnom novčanicom od 500 eura, a na žuntu mu još dodao 20 eura, također lažnih. Mićo ih, kažu, ne smije pustiti ‘u promet’ jer su novčanice u njegovim rukama uvjet da iduće godine, kada se bude održavala Utrka otočkih lađa, bude okrunjen pravom krunom od žabljih bataka.

ŠRU ‘Didovina’ jučer je posthumno dodijelila priznanje i zahvalnicu Josipu Šipeku, za suradnju i podučavanje brojnih generacija Otočana o zaštiti prirode i ribolovu na Cetini. Priznanje je preuzela njegova kći Melita.

Dodajmo kako je za vrijeme održavanja Žabarijade na općinskom trgu bila izložena otočka lađa stara 84 godine – kako tvrde u ŠRU ‘Didovina’ – najstarija lađa u cetinskom kraju. Uz brojne Otočane i goste ovu manifestaciju podržao je i saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh