banner stozer cz sinj

Održana deveta radionica ‘Psihologijska podrška njegovateljicama’

Autor/ica
Objavljeno: 17 veljače, 2020
radionica ruke pomoci

Izvor: CERURA.HR

Danas, 17. veljače 2020. u sklopu projekta ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ u prostorijama Braniteljske socijalno-radne zadruge Dalmatia Ruralis održana je radionica ‘Psihologijska podrška njegovateljicama’.

Ova radionica održana je po deveti puta a ukupno će se održati 12 ovakvih radionica za vrijeme trajanja radnog odnosa njegovateljica. Svako 2 mjeseca će imati susrete psihosocijalne podrške (u dvije grupe) zbog posebnosti posla kojim se njegovateljice bave te specifičnih poteškoća i pitanja s kojima se susreću a kako bi se osigurala što bolja psihološka i emocionalna podrška njima i krajnjim korisnicima.

Na radionici koje vodi prof. Ištvan Miško Kerekeš izmjenjivala su se iskustva u radu njegovateljica s krajnjim korisnicima projekta a poseban fokus stavljen je na rješavanje nekih situacija i problema s kojima se njegovateljice susreću u svom radu. U razgovoru je istaknuto koliko je rad njegovateljica značajan i vitalan resurs obitelji i prijateljima krajnjih korisnika projekta, te da su korisnici iznimno zahvalni na pomoći a njegovateljice su dobile neke preporuke za poboljšanje podrške i usluge u svom radu.

Podsjećamo, projekt je osposobio 34 pripadnice ciljanih skupina za zanimanje njegovateljice, koje će 24 mjeseca pružati usluge korisnicima – osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje. Projekt doprinosi ublažavanju posljedice njihove dugotrajne nezaposlenosti i riziku od siromaštva a krajnji korisnici povećavaju razinu kvalitete života.

radionica ruke pomoci
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh