ALKARIC

Održana konferencija ‘Što je to društveno poduzetništvo’

Autor/ica
Objavljeno: 10 lipnja, 2021

 

za objavu

U srijedu, 09.06.2021. godine, u Poslovnoj zgradi u Brnazama 410 (bivši Alkom), s početkom u 11 sati, održana je konferencija ‘Što je to društveno poduzetništvo’ u sklopu projekta: ‘Servis za održavanje objekata kao društveno poduzetnički poduhvat u lokalnoj zajednici’.

Na konferenciji je sudjelovalo 15-ak pripadnika ciljne skupine te im se pobliže predstavilo što je to društveno poduzetništvo. Sudionicima konferencije predstavljene su klasifikacije poduzetništva te koja su obilježja društvenog poduzetništva. Ukazano je na razlike društvenog poduzetništva u odnosu na tradicionalno poduzetništvo te kako društveno poduzetništvo funkcionira u RH i svijetu.

Centar za ruralni razvoj – CERURA HR provodi projekt ‘Servis za održavanje objekata kao društveno poduzetnički poduhvat u lokalnoj zajednici’ kodni broj: UP.02.3.1.03.0121 čija je ukupna vrijednost 1.068.840,00 KN.

Opći cilj projekta je ojačati kapacitete novih društvenih poduzetnika.

Poseban cilj projekta je stjecanje upravljačkih, poduzetničkih i poslovnih kompetencija i kapaciteta o društvenom poduzetništvu, provedba koncepta društvenog poduzetništva u zajednici te povećanje njegove vidljivosti.

Ciljne skupine projekta su nezaposleni, pripadnici ranjivih skupina (žene, hrvatski branitelji i stradalnici iz Domovinskog rata, osobe s invaliditetom i dr.)

Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva (85%) u iznosu 908.514,00 kuna, a Republika Hrvatska iz Državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstva (15%) u iznosu od 160.326,00 kuna.

U konačnici, projekt jača kapacitete ciljnih skupina koje su educirane o društvenom poduzetništvu kao poslovanju koje uz ekonomske, stvara i dodatne društvene vrijednosti.

Razdoblje provedbe projekta je 16 mjeseci (12.03.2021. – 12.07.2022).

Više o projektu u uredu u Brnazama 410 i na stranici: www.servis.cerura.com

Više o EU fondovima na www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

 

za objavu
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh