mel

Održana predstava ‘Bembo i prijatelji protiv mina’

Autor/ica
Objavljeno: 20 prosinca, 2017
Bembo_i_prijatelji2

U sklopu nacionalne preventivne kampanje ‘Manje oružja, manje tragedija’, 19. prosinca je u Osnovnoj školi Dinka Šimunovića u Hrvacama održana predstava pod nazivom ‘Bembo i prijatelji protiv mina’.

Predstava je realizirana uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije i lokalne samouprave, te osnovnih škola i vrtića sa sinjskog područja.

Edukativnu predstavu pogledali su učenici nižih razreda osnovnih škola s područja Hrvaca, Potravlja, Bitelića i Vrlike, te djeca iz dječjih vrtića iz Hrvaca i Vrlike. Glumci su na prilagođen način djecu upoznali s opasnostima koje prijete od minskoeksplozivnih sredstava, kao i s načinom postupanja u slučajevima pronalaska opasnih predmeta.

U predstavi su sudjelovali i djelatnici Odjela protueksplozijske zaštite i službeni pas za detekciju eksploziva. Policijski službenici su, sudjelujući u predstavi, djecu upoznali s načinom postupanja policije u slučaju uočavanja i pronalaska eksplozijskog sredstva, te ukazali na opasnost od eksplozivnih sredstava.

Nakon predstave, policijski službenici Odjela prevencije i Policijske postaje Sinj djeci su podijelili informativne materijale kampanje ‘Manje oružja, manje tragedija’, pod nazivom ‘Izbacimo uljeza’, a obzirom da je u tijeku i akcija ‘Mir i dobro’ razgovarali su s djecom i o opasnostima od korištenja pirotehnike i upoznali ih kako djeca mlađa od 14 godine istu ne smiju koristiti.

Djeca su s oduševljenjem pratila predstavu, te su u druženju nakon predstave pokazala interes za rad policije, posebno su željela razgledati specifičnu opremu policijskih službenika Odjela PEZ-a i fotografirati se sa policijskim službenikom- vodičem pasa i službenim policijskim psom.

Valja istaknuti kako se kampanja ‘Manje oružja, manje tragedija’ kontinuirano provodi od 2007. godine čiji je cilj senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju oružja, te utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

 

ferata@ferata.hr
0997370409