TOMMY mel

Održana uvodna konferencija u sklopu projekta ‘Bit ću ti prijatelj – I dalje zajedno kroz život’

Autor/ica
Objavljeno: 12 travnja, 2024
Nas lovna slika Ferata lenta kolo zazeli

 

Prvi klaster žena poduzetnica ‘KOLO – kako osnažiti lokalno okruženje’ održao je 12.04.2024. u zgradi Palacina, u prostoru Muzeja Cetinske krajine, s početkom u 10:00 sati, uvodnu Konferenciju u sklopu programa ‘Zaželi-prevencija institucionalizacije’ putem kojega se provodi projekt pod nazivom ‘Budi mi prijatelj- I dalje zajedno kroz život“, kodni broj: SF.3.4.11.01.0035, partner projekta Lokalna akcijska grupa ‘Cetinska krajina’.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 900.000,00 eura od čega Europska unija sufinancira projekt iz Europskog socijalnog fonda plus u iznosu od 765.000,00 (85%), a Republika Hrvatska u iznosu od 135.000,00 (15%).

Razdoblje provedbe projekta: 23.02.2024. – 23.02.2027.

Cilj projekta je pružanje usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65  godina, s čime se doprinosi boljoj kvaliteti života, većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, te osiguravanju prava na život u zajednici.

Ferata

Na projektu se zapošljava 20 osoba koje tijekom 30 mjeseci pružaju pomoć i podršku starijim i nemoćnim osoba od 65 godina i više, izabranih putem Trajnog javnog poziva.

Usluge koje se pružaju u projektu:

  1. organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.) i/ili
  2. obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.) i/ili
  3. održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i dr.) i/ili
  4. zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba

Na Konferenciji su predstavljeni ciljevi projekta,  ciljne skupine, projektne aktivnosti i očekivani rezultati projekta, odgovaralo se na postavljena pitanja vezana za samu provedbu i tijek projekta, te su potpisani Ugovori o radu sa zaposlenicima projekta.

Više o projektu: www.zazeli.klasterkolo.hr

Više o EU fondovima na: https://fondovieu.gov.hr/ i https://esf.hr/esfplus/

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Klastera ‘KOLO’.

Ferata

 

logo klaster kolo

ferata@ferata.hr
0997370409