svabo

Održana završna konferencija projekta ‘Pokrenimo Otok’

Autor/ica
Objavljeno: 8 rujna, 2021
p otok

U prostorijama Općine Otok danas je održana završna konferencija projekta ‘Pokrenimo Otok – P_Otok’.

Podsjećamo, u ožujku 2020. godine Općina Otok potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih iz Europskog socijalnog fonda s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Projekt je u 100-postotnom iznosu od 1.111.920,88 financiran iz europskog socijalnog fonda, a provodio se u partnerstvu s JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ.

Projekt se provodio tijekom 18 mjeseci, a ciljna skupina su bili dugotrajno nezaposlene osobe s područja Općine Otok, različite životne dobi – mladi do 29 godina koji su nezaposleni više od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina koji su nezaposleni više od 12 mjeseci, muškarci i žene, niže razine obrazovanja (osnovna škola ili srednja stručna sprema), koje nisu bile u mogućnosti stjecati znanja i vještine potrebne na tržištu rada.

Cilj projekta bio je pružiti obrazovanje za minimalno 30 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Općine Otok. Putem osposobljavanja i usavršavanja te održanih ciljanih radionica za razvoj ‘mekih’ vještina osobe uključene u provedbene aktivnosti dobile su priliku za dodatno osposobljavanje i jačanje samopouzdanja te si omogućili bolju poziviju na tržištu rada. Time su jačali svoja stručna znanja i povećali mogućnost za zapošljavanje.

‘Polazeći tečajeve osposobljavanja više od 30 osoba s područja Otoka osposobli su se za poslove računalnog operatera, pomoćnice u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju, suradnika u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, Engleskog jezika razine A1, pomoćne slastičarke, gerontodomaćice, njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, vizažistice, za rukovatelja viličarom te usavršavanje za samostalnog računovođu. Stekli su ukupno 57 ceritfikata koji se upisuju u radnu knjižicu’, kazao nam je voditelj projekta Jure Roić.

Načelnik Otok Dušan Đula iznimno je zadovoljan provedbom ovog projekta. Kazao je kako su svi u Općini pozvani pokrenuti Otok na bolje, prvenstveno on kao načelnik.

‘Uz jačanje ljudskih kompetencija i potencijala, projektnim sredstvima nabavila se informatička oprema, printer, računala, softweri, kao i namještaj, klupe, stolice, katedra i ploča kojom je opremljena prostorija te su odrađene brojen promotivne aktivnosti. Ovakvih projekata u Općini Otok bit će još’, poručio je načelnik Đula.

p otok
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh