dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Održani ‘Međunarodni Mihovilski dani planinara 2023.’

Autor/ica
Objavljeno: 18 rujna, 2023
k

Tekst i foto: PD Jelinak Trilj

U subotu, 16. rujna u okviru programa proslave Dana Grada Trilja i blagdana Sv. Mihovila – ‘Dani Svetog Mihovila 2023.’, kada naš grad Trilj procvjeta i postane mjesto susreta, na južnim padinama Kamešnice održana je središnja tradicionalna planinarska manifestacija u povodu 24. godišnjice osnutka PD Jelinak Trilj, pod nazivom ‘Međunarodni Mihovilski dani planinara 2023.’.

U ranojutarnjim satima u, pod rosom okupano sklonište sv. Mihovil, počeli su pristizati sudionici iz raznih okolnih društava.

Okupljene je naš vodič Toni Krolo poveo na uspon na najviši vrh Kamešnice, Konj 1856 m, a u vođenju su mu asistirali Josip Batinić i Snježana Plazonja.

Uspon je išao preko Žlabine, takozvanom starom stazom koju je uredio i markirao PD Jelinak. Ugodne temperature i predivna bukova šuma, olakšali su uvjete uspona, a nešto više od 40 sudionika, nakon samo 3 sata hoda, uspelo se na Konja.

Na vrh su na mahove dolazili i odlazili oblaci, ali zadržavali su se tek toliko da pogledu daju dovoljnu dozu mističnosti, ali i da razotkriju fantastične vidike na Livanjsko polje, Buško jezero te okolne vrhove.

Natrag smo se uputili grebenskom stazom te preko Razdolja i Livadica te smo nakon 2 i po sata stigli natrag na sklonište. Tamo su naši vrijedni članovi pripremili okrijepljujući grah za oko 80 sudionika iz 10-ak planinarskih udruga, a nakon takve okrijepe i odmora se i zapjevalo.

Zahvaljujemo se svim sudionicima, uvijek ste nam dragi gosti. Zahvaljujemo se i našim vrijednim vodičima te ostalim članovima koji su doprinijeli da još jedni ‘Mihovilski dani’ ostanu svima u ovako lijepom sjećanju. Hvala i Gradu Trilju zajedno s gradonačelnikom na pokroviteljstvu manifestacije i nesebičnoj podršci u radu Društva, poručili su članovi Izvršnog odbora PD Jelinak Trilj.

ferata@ferata.hr
0997370409